Sport

2017.04.19. 21:36

Legyőzte a Dózsát az OSC – ki-ki meccs dönt a fináléról

Tóth László csapata sokáig vezetett, ám a Szolnok a negyedik negyedben egyenlítetett – végül Bátori Bence lövése döntött. Az elődöntő így 6–6-ra áll, így Szolnokon egy végső ütközet következik.

waterpolo.hu


„Nincs veszíteni valójuk, de nem csak ezért veszélyesek, hiszen nagyon erős csapatról van szó” – vezette fel a meccset Kósz Zoltán, Cseh Sándor szolnoki segítője. Sydneyi bajnokunk ráadásul jól tudta, ezúttal kompletten állhat fel Tóth László csapata, hiszen visszatérhetett eltiltásából a Szlobodan Nikics, Drasko Brguljan páros, s felépült sérüléséből Hegedüs Gábor, írja a waterpolo.hu

A visszatérő légiósok talán kettős akarattal igyekeztek bizonyítani, ami ha azt vesszük, hogy mindketten tevékeny részesei voltak abban, hogy a csapatuk az első negyedet 2–1-gyel nyitotta, mondhattuk, sikerült. Mert ugyan Andrija Prlainovics szabaddobása jegyezte a parti első gólját, de Nikics két szerzett fórjából Salamon Ferenc kétszer is pontosan célzott – a másodiknál Brugljan passzát „tette be”. A Szolnok kihagyott három fórt, ez is jelentősen befolyásolta a részeredményt.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Fotó: Madar Dávid
[/caption]

A második negyedben öt percig gól nélkül gyűrték-gyömöszölték egymást a csapatok. Érdekesség, Bisztritsányi Dávid kapujára alig ment lövés, mert az OSC védelme „elnyelte” a szolnoki akciókat. A másik oldalon ellenben Nagy Viktornak sok dolga akadt, de állta a rohamokat. Egy Kis Gábor által szerzett emberfórt Prlainovics gólra váltott, ám átellenben Kovács Gábor villant egyet, így újra vezetett, s nagyszünetre 3–2-vel ment a házigazda.

Fordulás után is remekül védekezett az OSC, nem találata az ellenszert a Szolnok, ráadásul Nikics akcióból növelte az előnyt. Bisztritásnyi védett, majd Mezei Tamás harcolt ki ötöst a kipontozódó Bundschuh Erik ellen – Varga Dénes értékesítette. Lukas Semanról aztán Jansik Dávidot szórták ki, Brguljan feladását pedig Seman behúzta, ergo gyorsan visszaállított kétgólos vezetését az OSC. A háromért is támadhatott Tóth László csapata, amelynek az lett a vége, hogy Német Toni lövése nem sikerült, majd a centert kiállították a felúszni indulni akaró Zsivko Gocicsról – Cseh Sándor azonnal időt kért.
A megjátszás nem sikerült, a falból kiemelkedő Mezei kezére magasan érkezhetett a labda, így alig tudta irányítani. Bisztritsányi védte Gocics löketét, majd sarokdobás után újra a magyar kapus nyerte a szerb olimpiai bajnokkal szembeni külön csatát. Prlainovics szabaddobása a lécről vágódott ki, 1 perc volt a negyedből, az OSC időt kért.
Megérte: Semanról kiküldték Milan Alekszicset, majd a fór végén-után Zalánki Gergő lőtt a kapuba. Hogy legyen reménye a Szolnoknak a záró menetre, Prlainovics gondoskodott: kiállították róla Gór-Nagy Miklóst, majd két másodperccel a dudaszó előtt jegyzett gólt. Mindenesetre az OSC az elsőhöz hasonlóan ezt a negyedet is megnyerte eggyel, jól, magabiztosan pólózott, különösen a védekezése tűnt elsőrangúnak. És persze Bisztritsányi 60%-os védései hatékonysága is árulkodó volt.

A negyedik negyed egy ideig abban a mederben zajlott, ami az OSC-nek volt kedvező, más kérdés, miután nem élt a lehetőségeivel, és Nagy Viktor védte a lövéseket, végig ott esélye a vendég együttesnek. Amely aztán élt is ezzel, hiszen előbb Kis Gábor húzott be egy fórt, amelyet maga harcolt ki, majd Varga Dénes is megvillant hat az öt ellen (Mezei brusztolta ki a fórt). Így 2:16-tal a vége előtt szinte új meccs kezdődött.
A nagy hirigben aztán az a Bátori Bence döntött, aki addig hatszor próbálkozott, de nem jött össze neki a gól. 21 másodperccel a vége előtt igen, akcióból járt túl Nagy Viktor eszén. S miután a másik kapunál a Szolnok eltékozolta még egy fórt, s eladta a labdát, az OSC játékosai örülhettek. A 7–6-os sikerül azt jelenti, hogy 6–6 a két csapat közötti párharc állása, avagy az utolsó, ki-ki meccs dönt, melyikük jut a fináléba.

E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–6 (2–1, 1–1, 3–2, 1–2)

Gólszerzők: Salamon 2, Nikics, Kovács G., Zalánki, Seman, Bátori, ill. Prlainovics 3, Varga Dénes 2, Kis G.

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–6.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!