Sport

2017.04.30. 10:30

Nyíregyházán szerepel ma a szolnoki gárda

Immár a 32. forduló mérkőzéseit rendezik a másodosztályban. A Szolnoki MÁV FC a Nyíregyháza vendége lesz vasárnap 17 órakor a Sóstói úti Stadionban.

Varga Csaba

A tavaly nyáron a feljutásra is esélyes csapatok között emlegették a Nyíregyházát, hiszen soraikban egykori válogatottak mellett az első osztályban is megfordult játékosok szerepelnek. A piros-kék csapat azonban messze elmaradva a várakozásoktól mindössze a 13. helyen tanyázik, 19 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint megyei riválisa a második, feljutó helyen álló Kisvárda. Most az egykori válogatott futballista, Dajka László ül a kispadon, elődjei Mátyus János és Véber György voltak az idei szezonban.

Dajka egy hete Soroksáron mutatkozott be, az övéi pedig 1–0-ra nyertek. Most hazai pályán játszva a Szolnok ellen is győzni akarnak.
– Mindig a következő mérkőzés a legnehezebb, s ez sem ígérkezik a könnyűnek – mondta a klub honlapján Dajka László.
– Soroksáron sikerült begyűjtenünk a nagyon fontos három pontot, de ettől kezdve az ott mutatott játékot és eredményességet meg kellene tartanunk. Ez csak hazai győzelemmel sikerülhet, erre készülünk.

Arra is kevesen gondoltak, hogy az évad előtt sokak által leírt szolnoki csapatnak harmincegy forduló elteltével hét ponttal többje lesz, mint a Nyíregyházának. A szolnokiaknak azonban legutóbb nem volt szerencséjük, hiszen a Siófok elvitte mindhárom pontot a Tiszaligetből, megszakítva a kék-fehérek négy meccs óta tartó veretlenségi sorozatát.
– Megbeszéltük az elmúlt mérkőzés történéseit, igyekszünk levonni a tanulságokat, de a héten már a Nyíregyháza ellen készültünk – mondta Balogh Pál, a MÁV FC vezetőedzője.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

– Csirmaz Pista sajnos betegséggel bajlódik, kétséges a játéka. Olasz Dénes és Kovács Olivér viszont harcra kész, mindkettőjük játékára számíthatunk. A Nyíregyháza legutóbbi Soroksár elleni győzelméből kiindulva úgy tűnik, Dajka Laci érkezével masszívabbak és fegyelmezettebbek, mint előtte. Mi azonban pontért, pontokért utazunk a szabolcsi fővárosba.

Horgosi Donát az U17-es válogatottban

Egy biztos hiányzója lesz a szolnoki csapatnak Nyíregyházán, sőt a következő néhány mérkőzésen sem számíthatnak Horgosi Donát játékára.

A klub saját nevelésű tizenhét éves játékosát ugyanis meghívták a magyar U17-es válogatottba, amely május 3-tól a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságon fog részt venni.

Donát szerdán a törökök elleni edzőmeccsen már be is mutatkozott Szélesi Zoltán szövetségi edző csapatában. Minden jót kívánunk a tehetséges játékosnak!

A klub saját nevelésű tizenhét éves játékosát ugyanis meghívták a magyar U17-es válogatottba, amely május 3-tól a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságon fog részt venni.

Donát szerdán a törökök elleni edzőmeccsen már be is mutatkozott Szélesi Zoltán szövetségi edző csapatában. Minden jót kívánunk a tehetséges játékosnak! FOTÓ: Mészáros János -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!