Sport

2017.04.22. 20:02

Öldöklő csata után a Szolnok a fináléban

A címvédő szolnoki csapat óriási izgalmak közepette 10–9-re legyőzte az OSC-t az elődöntő harmadik meccsén, ezzel megnyerte a párharcot, s bejutott a fináléba, ahol az Egerrel csap össze a bajnoki aranyéremért.

Varga Csaba

Közel telt ház előtt az OSC kezdte jobban a ki-ki meccset, s az első negyedet meg is nyerte 3–2-re. Sőt, játékrész elején Salamon Ferenc immár harmadik találatával 4–2-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A felek a folytatásban is rendkívül izgalmas küzdelmet produkáltak, a hazaiak kapkodtak, míg a fővárosiak magabiztosan játszottak, és a negyed utolsó percégig tartották kétgólos előnyüket.

Közben kapust cserélt a Dózsa, Nagy Viktort a fiatal Kardos Gergő váltotta. A negyed vége előtt Aaron Younger szépített az álláson. A fordulást követően a Bátori Bence újra kettőre növelte az újbudaiak előnyét, ismét Vámos csökkentette a hátrányt, 6–7. A negyed utolsó percében a Dózsa támadhatott, de a bírók kontrát ítéltek, az ajándéklabdával Kovács Gábort indították, aki ordító helyzetben a bal kapufára lőtte a labdát.

A zárófelvonásban a Dózsa minden lehető energiáját mozgósítva előbb egyenlített, majd Kis Gábor ötméterest harcolt ki, amit Varga Dénes értékesített, először vezetett a meccsen a Dózsa, 9–8. A folytatásban majd felrobbant az uszoda, történt, hogy kivédekezett egy emberfórt a Dózsa, majd Vámos Márton immár negyedik csapata 10. gólját lőtte, 10–8. Nem adták föl a vendégek, Zalánki Gergő egy gólra hozta föl csapatát.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Cseh Sándornak ezúttal alaposan át kellett gondolnia, mit mond a játékosoknak időkérés közben. |
Fotók: Mészáros János
[/caption]

A végjátékban kapott még egy embert fórt az OSC, a Salamon lövését azonban Kardos Gerő földöntúli bravúrral hárította a jobb alsó saroknál.
A közönség végén percekig ünnepelte a csapatot, amely ismét bejutott a döntőbe, ahol akárcsak tavaly, most is az Eger lesz az ellenfele, az egyik fél harmadik győzelemig tartó párharc szombaton kezdődik a hevesi fővárosban.

Ezt megelőzve a BL főtábla utolsó meccsén ismét az OSC-t fogadja a Dózsa, a kezdés szerdán 18.30-kor.

 – Nagyot játszott mindkét csapat – mondta a mérkőzés hőse, Kardos Gergő.
–  Az elején gyengébben védekeztünk. A folytatásban azonban feljavultunk, annak örülök, hogy néhány védéssel én is tudtam segíteni a csapatnak. Győzelmünkkel bejutottunk döntőbe, aminek nagyon örülök. 
 Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP–A-HÍD OSC-Újbuda
10–9 (2–3, 3–3, 1–1, 4–2)
Vízilabda Aréna, 1000 néző. V.: Székely B., Benczur M

SZOLNOK: Nagy V. – Prlainovics 1, Varga D. 1, Jansik D., KIS G., VÁMOS 4, GOCICS 1
Csere: KARDOS G. (kapus), Crousillat, Hangay, Mezei T., M. Alekszics 1, Younger 2, Fülöp B.
Vezetőedző: Cseh Sándor
Edző: Kósz Zoltán

OSC: BISZTRITSÁNYI – SALAMON 3, BÁTORI 2, Drasko Brguljan 1, Seman, Gór-Nagy 1, Zalánki 1. Csere: Német T., Kovács G. 1, Hegedűs G., Juhász Zs., Bundschuch, Nikics.
Vezetőedző: Tóth László

Gól - emberelőnyből: 18/5, ill. 15/3

Ötméteresből: 1/1, ill. –

Kipontozódott: Jansik (18. p.), Younger (27.), Bundschuch (28.), Gór-Nagy (29.), Alekszics (31.), Kovács. (31. p.)

Cseh Sándor: – Ha valaki azt mondja, hogy az OSC megérdemelte volna a döntőbe jutást, igaza van, de ha valaki más viszont azt mondja, hogy a Szolnok is megérdemelte a döntőbe jutást, annak is igaza van. Keményen küzdött ellenfelünk, és végig nagyon jól játszott a mérkőzésen, de a mi csapatunk is végig nagy akarattal játszott, a sok kiállítással tarkított összecsapáson, úgy érzem, hogy ez inkább a vendégeknek tett jót.

Tóth László: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondanom, de büszke vagyok mind a tizennégy játékosunkra. Tulajdonképpen apróságok és egy Kardos Gergely védésdöntött a végjátékban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!