Sport

2017.04.19. 11:50

Szombathelyen folytatja a középszakaszt a Szolnoki Olaj

Olyat kellene tennie az Olajnak, ami még senkinek sem sikerült ebben a szezonban: nyerni Szombathelyen. A vendégek szabadnap után, a hazaiak viszont menetből érkeznek a ma este hat órakor kezdődő rangadóra.

G. I.

Ha csak hazai meccseket kéne játszania, a Falco toronymagasan vezetné a bajnokságot. Ám a kiírás esélyegyenlőségi kitétele, hogy vendégként is ugyanannyi meccset kell játszania az alap- és középszakaszban, mint rendezőként. Ez pedig a szombathelyieknek komoly nehézséget okoz. Ám éppen a gyenge vendégeskedést írta felül Szrecsko Szekulovics csapata szombaton, amikor is 80–68-ra nyert Zalaegerszegen.

Annak a ZTE-nek az otthonában, amely azt megelőzően a listavezető Alba vendégeként nyert. A tartalékos Körmend 96–89-re múlta felül az ugyancsak sokhiányzós Albát, így roppant sűrű lett a mezőny. Az Olaj, a Falco és a ZTE egyaránt 19–11-es győzelem-vereség mutatóval áll a Fehérvár és a Körmend mögött. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy mire jut ma a címvédő az eleddig tökéletesen védett Savaria Arénában.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

Az Olaj szabadnapos volt a húsvéti fordulóban, ez azonban nem azt jelenti, hogy locsolóversek tanulásával ütötték volna el az időt Vojvodáék. Az esélylatolgatást csak nehezíti az örök és eldönthetetlen kérdés.
Melyik a jobb? Lendületből, vagy viszonylag pihentebben nekimenni egy ilyen mérkőzésnek? Kellően ismeri egymást a két csapat, ráadásul extra dobóformára kapható játékosok tekintetében is kiegyenlített az állás. Csak az biztos, hogy rangadó lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!