Sport

2017.04.30. 14:30

Tenni akarnak a birkózósportért

A Szolnoki MÁV SE birkózó szakosztályát is támogatja A Hiszek Benned Sport elnevezésű program – írta a Szolnoktv.

Szolnoktv, V. Cs.

Pataki József, a MÁV SE ügyvezető elnöke szerint: – Arra jött létre ez a program, illetve ezt támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy minél több sportolót vonhassunk be a klub életébe és ez most nagyon jó alkalom a birkózó szakosztálynak, hogy fiatalokkal bővüljön a létszáma.

Nedbalek Ferenc vezetőedző, amondó: – Ezzel a programmal elindul egy olyan komoly vállalkozás, ami segíti azt, hogy a szolnoki birkózás a régi fényében tündököljön.

Furcsa József szakosztályvezető azt nyilatkozta, hogy előbb tíz iskolát keresnek meg, közel ötezer diákkal fognak találkozni. Honi kiválóságok járják majd az iskolákat, ahol a gyerekek egy grundbirkózó-verseny keretében saját bőrükön is megismerkedhetnek a sportággal.

Az infrastrukturális lehetőségek is javulnak, hiszen egy új birkózócsarnok is épül majd a jövőben. Egyszóval, tenni akarnak, azért hogy a megyeszékhely újra a birkózás fellegvára legyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!