Sport

2017.06.15. 18:30

Jól szerepeltek a füredi karatésok

A tiszafüredi Szanyi Dojo Kyokushin Karate Klub két versenyzője, Antal Szilvia és Farkas Farkas az Oyama Karate Kyokushin Hungary huszonnyolc fős válogatott tagjaként jutott ki az V. IFK. világbajnokságra, melynek a romániai Sibiu (Nagyszeben) városa adott otthont.

P. Gy.

[caption id="" align="alignright" width="300"] Antal Szilvia ezüstérmes lett a világbajnokságon
Fotó: Szanyi Dojo
[/caption]A seregszemlén negyvenegy ország, több mint négyszáz versenyzője vett részt.
Antal Szilvia a négy közé kerülésért az orosz Fisz Elizabettel mérkőzött, akit végletekig kiélezett küzdelemben, kétszeres hosszabbítás után tudott csak megverni.

Az elődöntőben a német Lara Seydel várt rá, aki nem okozott különösebb gondot a kunhegyesi születésű hölgynek, így csakhamar a fináléban találta magát. Ott szintén egy orosz versenyzővel, történetesen Doronina Kseniiával kellett megküzdenie, akitől vereséget szenvedett, így végül ezüstérmesként zárt a legrangosabb nemzetközi viadalon.

Klubtársa, Farkas Farkas nem járt ilyen szerencsével, hiszen a tizenkettőbe jutásért az orosz Európa-bajnokot kapta ellenfélnek, akivel kemény harcot vívott, legyőznie azonban nem sikerült.



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!