Sport

2017.06.17. 15:30

Még egy esély

Egy hete a honi sajtó legfontosabb hírei között szerepel a magyar labdarúgó-válogatott andorrai vesszőfutása, és annak utózöngéi. Azóta mindenki elmondta véleményét csapatunk leszereplésével kapcsolatban, akár látott már életében focimeccset, akár nem.

Varga Csaba

Abban megegyeztek a vélemények, hogy játékosaink csődöt mondtak az andorrai nemzeti stadionban, a vb-selejtező hatodik fordulójában, ezen nem is lehet vitázni. Tart, és szerintem tartani is fog még sokáig a vita arról, hogy Bernd Storck maradjon továbbra is válogatottunk szövetségi kapitánya, vagy sem.

A szakember munkáltatója, a Magyar Labdarúgó-szövetség, a Csányi Sándor vezette testület csütörtökön este úgy döntött, Storck marad a kapitány, és sportigazgatói feladatkörét is megtarthatja. Az elnök azt mondta, nem anyagi megfontolásból erősítették meg Storckot mindkét pozíciójában. A napokban ugyanis szinte az egész ország tudni vélte a szakember – hazai szinten – mesés fizetését. Sőt, a közösségi oldalakon már az is terjengett, ha elküldi az MLSZ a kapitányt, akkor óriási összeget kell átutalnia a szakember bankszámlájára.

A lényeg, maradhat a szakember, aki azt ígérte: dolgozni fognak tovább, összeszedik magukat. Szerintem jó megoldást választott az MLSZ, négy fordulóval a vb-selejtező zárása előtt fölösleges lett volna a kapitányváltás. Azt már tavasszal is tudtuk, hogy csapatunknak már úgyis a 2020-as Eb-selejtezőkre kell készülnie. Csinálja csak tovább Storck, aki kapott még egy esélyt, bizonyíthatja azt is, hogy megéri a pénzét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!