Sport

2017.06.26. 11:50

Megyebeli csapatainktól több kellett volna az elődöntőbe jutáshoz

A Jászberény Wolverines és a Gladiators II csapata számára egyaránt a negyeddöntő jelentette a végállomást a divízió II-es amerikaifutball-bajnokság idei szezonjában.

Pabar Gyula

Fotó: Gemesi Balazs [email protected]

A Szekszárd Bad Bones – Jászberény Wolverines negyeddöntő már csak a két amerikai légiós, Richard Chimmy Chungong és Tyrone Notice külön párharca miatt is érdekesnek és izgalmasnak ígérkezett. Sajnos, ez utóbbiból nem sokat láthattunk, mivel a Rosszcsontok már az első félidőben óriási előnyre tettek szert.

A pontok sorát Chungong nyitotta meg, aki egy fumble-visszahordás touchdownnal mutatkozott be, majd Poór Attila egy blokkolt punt után ért be a célterületre – elsősorban tehát a házigazdák védelme parádézott.

Ugyanakkor a Bad Bones támadószekciójára sem lehetett panasz, hiszen az egyre jobban formába lendülő Novakov Dávid szépen szállította a yardokat csapatának – sőt, touchdownt is szerzett –, míg Balázs Szabolcs mindhárom TD után berúgta az extrát. A félidő vége előtt Novakov megduplázta pontjainak számát, Szőr Dominik pedig Lukács Dániel átadását váltotta újabb pontokra, 33–0.

A második félidőre összeszedettebbé vált a Jászberény, Tyrone Notice kétszer is befutott a végzónába – ráadásul Kádár Gergőnek kétpontos extrát érő passzt adott –, csakhogy a Szekszárdból Gyurkó László és Zsongor Ákos is megvillant, akik ezzel végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát, 46–14.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A Berényben játszó Tyrone Notice (levegőben) szenzációs egyéni teljesítménye is kevésnek bizonyult a Szekszárd ellen. Fotó: Gémesi Balázs
[/caption]

Szekszárd Bad Bones – Jászberény Wolverines
46–14 (21–0, 12–0, 13–8, 0–6)

Pontszerzők: Novakov 2, Chimmy Chungong, Poór, Szőr, Gyurkó, Zsongor 1–1 touchdown, Balázs 4 extrapont, ill. Tyrone Notice 2 touchdown, Kádár 1 sikeres kétpontos kísérlet.

Kádár Gergő, a Jászberény elkapója: – Foghíjasan utaztunk el Szekszárdra, többen sérülés miatt voltak kénytelenek kihagyni a meccset. Sokat hibáztunk, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak. Különösen azért fájó ez a vereség, mert a bajnoki cím volt az elsődleges célunk! Külön köszönettel tartozunk Tyrone Notice-nak, akitől a szezon során rengeteget tanulhattunk!

A Kálmán Attila irányította Gladiators II azzal, hogy az alapszakasz záró fordulójában 20–0-ra legyőzte a Budapest Eagles II-t, teljesítette elsődleges célkitűzését, a rájátszásba jutást. Ettől függetlenül a Gladiátorok győzelmi reményekkel utaztak el Nyíregyházára, még ha papíron nem is ők voltak a találkozó esélyesei.

Bár a Gladiators vezethette az első támadást, a házigazdák Sergii Ovcharenko révén gyorsan labdát szereztek, amit aztán Verdes Dávid kapott el a célterületen belül – Sviatkó Gábor extráját viszont Hartai Gábor blokkolta. A folytatásban a Nyíregyháza tovább növelte előnyét köszönhetően Benő Márk és Tóth Gábor futásainak, Konkoly Péter kétpontos elkapásával pedig már 14–0-át mutatott az eredményjelző.

Eközben a mieink csak részsikereket könyvelhettek el – Palágyi Dánielnek egy ötvenöt yardos elkapás jött össze –, a pontszerzés rendre elmaradt. A Tigrisek viszont folytatták, ismét Verdes volt eredményes egy tizenkét yardos elkapással. A félidő végén a Gladiators támadt, de Kondorosi újabb átadását Sergii Budilov megszerezte, és a labdával egészen az end zone-ig menetelt. Itt Verdes a kétpontost is értékesítve beállította a végeredményt, 28–0.

Nyíregyháza Tigers – Gladiators II
28–0 (6–0, 22–0, 0–0, 0–0)

Pontszerzők: Verdes 2, Benő, Budilov 1–1 touchdown, Verdes, Konkoly 1–1 sikeres kétpontos kísérlet.

Kálmán Attila, a Gladiators II vezetőedzője: – Tisztességesen felkészültünk a mérkőzésre, csupán egy nyitott kérdés maradt, vajon hány „légióssal” fog kiállni a Nyíregyháza. A Tigers védelme az első osztályban (HFL) edződött ukrán játékosokból állt, akikkel a mi, főleg fiatalokból álló támadósorunk nem tudta felvenni a versenyt fizikálisan.

– Továbbá sorsdöntő volt, hogy az első félidő elején és végén is eladtunk egy labdát, amiből az ellenfél könnyű pontokat szerzett, ami azért is bosszantó, mert mindkétszer válaszolhattunk volna, de képtelenek voltunk megtenni a pontszerzéshez szükséges utolsó yardokat. Ebben a szezonban ennyire tellett tőlünk, kijöttek a hiányosságaink, amiket a holtszezonban gyakorolhatunk.

További eredmények

Szombathely Crushers – Budapest Titans

15–0 (6–0, 0–0, 0–0, 9–0)

Pontszerzők: Tatár, Hasznos 1-1 touchdown, Horváth B. 1 mezőnygól.

Rebels Oldboys – Tatabánya Mustangs

51–14 (14–0, 23–7, 7–7, 7–0)

Pontszerzők: Wellner 2, Töreki, Farkas Z., Kiss B., Zsikla, Bak 1–1 touchdown, Orsós Attila 6 extrapont, ill. Mórocz 2 touchdown, Pula 2 extrapont.

Az elődöntő párosításai: Szombathely Crushers–Rebels Oldboys, Nyíregyháza Tigers–Szekszárd Bad Bones. A mérkőzéseket július 2-án (vasárnap) játsszák a csapatok.

15–0 (6–0, 0–0, 0–0, 9–0)

Pontszerzők: Tatár, Hasznos 1-1 touchdown, Horváth B. 1 mezőnygól.

Rebels Oldboys – Tatabánya Mustangs

51–14 (14–0, 23–7, 7–7, 7–0)

Pontszerzők: Wellner 2, Töreki, Farkas Z., Kiss B., Zsikla, Bak 1–1 touchdown, Orsós Attila 6 extrapont, ill. Mórocz 2 touchdown, Pula 2 extrapont.

Az elődöntő párosításai: Szombathely Crushers–Rebels Oldboys, Nyíregyháza Tigers–Szekszárd Bad Bones. A mérkőzéseket július 2-án (vasárnap) játsszák a csapatok. A Berényben játszó Tyrone Notice (levegőben) szenzációs egyéni teljesítménye is kevésnek bizonyult a Szekszárd ellen. Fotó: Gémesi Balázs -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!