TISZAFÜRED

2017.07.18. 12:25

Három éremmel tértek haza a romániai világkupáról a fürediek

Két arany- és egy ezüstéremmel tértek haza a ­romániai világkupáról a füredi karatékák. Szabó Csenge új korcsoportban bizonyított, Szabó Zoltán javított, míg Puporka Vanessza első címét nyerte.

Ujvári László

Balról jobbra: Szabó Csenge, Szabó Zoltán és Puporka Vanessza

Fotó: Ujvári László

Július elején rendezték a második nyílt kyokushin ­karate ifjúsági, junior-világkupát. A tiszafüredi Zenshin SE három versenyzője a magyar válogatott tagjaként vett részt a megmérettetésen.

Két évvel korábban és idén sem talált legyőzőre Szabó Csenge, a mostani kiírásban már egy korosztállyal fentebb versenyzett.

– A küzdések kemények voltak, de sikerült megoldani a kihívást – mondta kérdésünkre­ a sikeres karatéka, aki a döntőben kiütéssel nyert riválisa ellen.

– Tavalyelőtt harmadik lettem, idén sikerült elhoznom a második helyet. Most a verseny tisztább volt, de a küzdelmek nehezebbek – árulta el az idén szentesi színekben versenyző Szabó Zoltán.

Balról jobbra: Szabó Csenge, Szabó Zoltán és Puporka Vanessza
Fotós: Ujvári László

Puporka Vanessza küzdés nélkül állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ellenfelei nem vállalták, feladták a küzdelmet ellene. Közel háromszáz fiatal mérte egyébként össze a tudását.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!