Sport

2017.07.06. 10:50

Kerékpáros rekord a Tisza-tónál

Az elmúlt hónapban 4 ezer 695 biciklis haladt át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami ­júniusi rekord – tájékoztatta honlapunkat a friss adatokról Laczi Zoltán, a Kötivízig sajtóreferense.

G. SZ.

A félévi adat is remeknek mondható: 11 ezer 629 kerékpárost regisztráltak az idei esztendő első hat hónapjában – ez 2008, 2010 és 2011 teljes éves forgalmát is meghaladja.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság  2008-tól figyeli az árvízvédelmi töltésen kialakított úton és a kiskörei duzzasztóművön áthaladó forgalmat (így például azt is tudják, hogy idén januárban is akadt hetven vállalkozó kedvű biciklis, aki a hideg ellenére is nyeregbe pattant a tónál).

– Az idei júniusi forgalom abszolút értelemben is kiemelkedő, hiszen eddig csak 2015 és 2016 májusában regisztráltunk ennél több biciklist egy hónap alatt (4 ezer 831, illetve 4 ezer 696 kerékpárost), ám mindkét esetben versenyzők adták a teljes havi forgalom körülbelül harmadát.

Ez év júniusában azonban nem rendeztek hivatalosan versenyt, azaz feltehetően mind a 4 ezer 695 kerékpáros a tizedmásodpercekre fittyet hányva dolgoztatta combizmait – tette hozzá a szakember, aki azt is kiemelte, hogy az adatok alátámasztják a Tisza-tavi kerékpáros turizmus bővülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!