TENISZ

2017.07.12. 13:56

Szintai hengerelt, mindössze 13 játékot veszített

A szolnoki kötődésű Szintai­ Dávid szettvesz­teség nélkül, mindössze tizenhárom­ játékot veszítve, pályafutása során második alkalommal nyerte meg a 400 000 forint összdíjazású veszprémi férfi salakpályás tornát.

Pabar Gyula

Szintai Dávid másodszor nyert tornát Veszprémben

Forrás: Beküldött fotó

A magyar bajnokság után a legrangosabb hazai viadalként számon tartott verseny harminckettes főtábláján – a Davis-­kupa kerettagokat leszámítva – a legjobb hazai teniszezők egyaránt részt vettek. A júniusban­ megrendezett győri 300 000-est megnyerő Szappanos Márton második, a budapesti 100 000-en diadalmaskodó Szendrői ­László pedig első kiemeltként.

Dávid­ a sorsolásnál a nehezebb ágra került, ugyanakkor ez sem gátolta meg abban, hogy egész a döntőig meneteljen. Ráadásul, rég nem látott könnyed, és egyben eredményes játékkal rukkolt elő, amivel az eredményeket látva, sikerült alaposan meglepnie az ellenfeleket.

Az első körben S. Nagy Leventét (6:2, 6:1), a másodikban Katona Ádámot (6:0, 6:1) múlta felül káprázatos tenisszel, így rövidesen a negyeddöntőben találta magát. Ahol a kétszáz kilométer per óra fölött ­szerváló Toronyi Erik várt rá. Dávid mindkét szettben hamar elvette riválisa adogatását, és végül 6:3, 6:2-vel bemasírozott az elődöntőbe, ahol a már fentebb említett Szappanost 6:2, 6:0-val búcsúztatta.

Szintai Dávid másodszor nyert tornát Veszprémben
Forrás: Beküldött fotó

A finálét az első helyen­ kiemelt Szendrőivel vívta, akinek esélyt sem adva­, 6:0, 6:2-re vert meg, ezzel három éven belül másodszor is elhódította a trófeát.

Dávid az elkövetkező napokban egyesületével, az MTK-val készül a hétvégi országos bajnokság csapatmérkőzéseire, a hónap végén pedig egy 15 000 dolláros future tornán indul Szlovákiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!