KÉZILABDA

2017.08.16. 11:59

Új esztendő, új remények kézilabdafronton

Bő két héttel ezelőtt véget ért a nyári vakáció a törökszentmiklósi kézilabdások számára. A Szloska Krisztián irányította Székács KE legénysége a napokban Gyomaendrődön edzőtáborozik, miközben a TKE új vezetőedzővel, Dankó Ervinnel készül a szeptember 16-án kezdődő új szezonra.

A két miklósi együttes szeptember 6-án, a Magyar Kupa nyitókörében mérkőzhet meg egymással először az új évadban

Fotó: Mészáros János

Amint az keretes írásunkból is kiderül, az előző szezont a 11. helyen záró Székács KE kerete alaposan átalakult a nyár folyamán.

A tárgyalások során a vezetőség mindvégig arra törekedett, hogy olyan játékosokat szerződtessen, akik környékbeliek, vagy ha nem azok, akkor is meg tudják oldani, hogy leköltözzenek Törökszentmiklósra.

A tavalyi év legnagyobb tanulsága Kovács Béla klubelnök szerint ugyanis az volt, hogy a keret a szükségesnél jóval kevesebbet tudott együtt edzeni, mivel a játékosaik egy része más városokból járt át.

A másik fontos szempont a fiatalítás volt, ezért nem véletlen, hogy az új igazolásaik között csakis 1996 és 1997-es születésű kézilabdázókat találunk.

– Egyfelől nincs könnyű dolgom, mert gyakorlatilag egy teljesen új csapatot kell felépítenem. Másfelől viszont a keretet fiatal, tehetséges játékosok alkotják, akikkel hálás feladat együtt dolgozni – nyilatkozta lapunknak Szloska Krisztián edző.

– A srácok rendesen oda­teszik magukat az edzéseken – ezt el is várom tőlük –, melyekből mostanság van bőven, hiszen délelőtt-délután ritmusban készülünk. Az első két hétben főként az erőnlét fejlesztésére helyeztem a hangsúlyt, a napokban pedig már a labdák is előkerültek.

„Úgy gondolom, az állóképességünkkel nem lesz gond, ugyanakkor fizikálisan még lenne mit fejlődnünk.”

– Csak hát kevesen vagyunk, így az ütközésekkel vigyázni kell, nem szeretném, ha valaki idő előtt kidőlne a sorainkból. Az első erőfelmérőnket csütörtökön tartjuk, amikor is a Lajosmizsével játszunk két felkészülési meccset.

A városi rivális TKE a 9. helyen zárta az elmúlt évadot. Ezzel azonban még nem ért véget a „versenyfutás” Kis Gergelyék számára, ugyanis a szezon közben menesztett Kiss Dániel helyére mihamarabb találniuk kellett valakit a kispadra.

Ami ennél jobban aligha sülhetett volna el, hiszen azt a Dankó Ervint sikerült meggyőzniük, aki az ugyancsak NB I. B-ben szereplő Algyővel 2016-ban bajnoki arany-, 2017-ben pedig ezüstérmet ünnepelhetett.

– Több ajánlatot is kaptam, köztük élvonalbeli női kluboktól. Én azonban mindig keresem az új kihívásokat, és azt gondoltam, egy olyan csapattal jó eredményeket elérni, amely tavaly a bennmaradásért küzdött, az kellően izgalmas feladat lenne a számomra – fogalmazott Dankó Ervin.

– Az első pár nap az ismerkedés jegyében telt, azóta viszont a kemény munkáé a főszerep. Nagyon lelkes, győzelemre éhes társaság van kialakulóban, amely remekül alkalmazkodik az általam képviselt új játékstílushoz.

A két miklósi együttes szeptember 6-án, a Magyar Kupa nyitókörében mérkőzhet meg egymással először az új évadban
Fotós: Mészáros János

 

– Aminek fő alappillére az erőnléti felkészültségen nyugszik. A mai, felgyorsult kézilabdában muszáj egy játékosnak akár ötven-hatvan percet is kibírnia a pályán, mivel konkrétan sokszor nincs idő a cserére.

– Egy jó képességű csapat ellen szinte lehetetlen végig vezetni egy meccsen, ezért az a célunk, hogy legalább egyszer, a lefújás pillanatában mi vezessünk. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor elérhetjük céljainkat, és akár még többet is, mint amire sokan számítanak tőlünk.

A TKE első edzőmeccseit a már hagyományos CLASS Kupán játssza le. A most pénteken kezdődő, kétnapos, négy csapat részvételével (TKE, NEKA, Ózd, Szigetszentmiklós) megrendezett viadal után pedig a II. NEKA Kupán vesz részt címvédőként. Az első tétmeccsét szeptember 6-án, városi riválisa, a Székács KE ellen játssza majd a Magyar Kupa nyitókörében.

Alaposan átalakult a miklósiak kerete

Törökszentmiklósi Székács KE

Érkezők: Bor Márk (NEKA, irányító/átlövő), Kuli Gábor­ (Dabas, szélső), Rizinger András (Kecskemét, kapus), Tóth Márk (NEKA, irányító/átlövő).

Távozók: Branyiczki György, Csanádi Arnold, John András, Kóródi Dávid, Kóródi Roland, Losonc László, Mészáros ­Péter, Miklós Gergő, Pásztor István, Polgár András.

Maradtak: Csanádi Valter, Duró Tamás, Holló Alex, ­Kovács Attila, Mészáros ­Gábor, Nagy Attila, Soós ­Bence, Szöllősi Balázs, ­Takács Péter, Tóth Károly(?).

Törökszentmiklósi KE

Érkezők: Dancs Máté (Tiszavasvári, átlövő), Duzsi Dávid (Lajosmizse, beálló/átlövő), Mogyorósi Tamás (Ferenc­város, szélső), Piroska Krisztián­ (Szigetszent­miklós, beálló), Vikor Ferenc (Békés, kapus).

Távozók: Csébi Dávid, Csuka­ Balázs, Deák Gergely, Fehér Mihály, Hajdú Péter, Miksi István, Székely Nikola.

Maradtak: Farkas Kristóf,­ Forgács Péter, Gál Dániel­, Gyárfás Máté, Kovács Imre, Kovács Róbert, Nagy Tamás, Nyeső Péter, Pesti­ Olivér, Sipos Mihály, Stefán­ Nándor, Szerencsés Szilveszter, Túri Dániel, Vujovics Mirko­, Zsigmond Gergely.

 

 

 

 

 

 

Az őszi szezon teljes menetrendje

Törökszentmiklósi Székács KE

1. forduló, szeptember 16., 18.00: Székács–Szeged U20. 2. ford., szept. 24., 18.00: Balmazújváros–Székács. 3. ford., szept. 30., 18.00: Székács–Balassagyarmat. 4. ford., szabadnapos a Székács. 5. ford., október 14., 18.00: Békés–Székács. 6. ford., okt. 21., 16.00: Székács–Debrecen. 7. ford., november 4., 18.00: Mezőkövesd–Székács. 8. ford., nov. 11., 18.00: Székács–Nyíregyháza. 9. ford., november 17., 19.00: Kecskemét–Székács. 10. ford., nov. 25., 18.00: Székács–Ózd. 11. ford., december 2., 17.00: Lajosmizse–Székács. 12. ford., dec. 9., 18.00: Székács–TKE. 13. ford., dec. 16., 18.00: Algyő–Székács.

Törökszentmiklósi KE

1. forduló, szeptember 16., 18.00: Debrecen–TKE. 2. ford., szeptember 23., 18.00: TKE–Mezőkövesd. 3. ford., szeptember 30., 18.00: Nyíregyháza–TKE. 4. ford., október 7., 18.00: TKE–Kecskemét. 5. ford., október 11., 19.00: Ózd–TKE. 6. ford., október 21., 18.00: TKE–Lajosmizse. Előrehozott 13. ford., október 28., 18.00: TKE–Békés. 7. ford., szabadnapos a TKE. 8. ford., november 11., 18.00: Algyő–TKE. 9. ford., november 18., 18.00: TKE–Szeged U20. 10. ford., november 26., 18.00: Balmazújváros–TKE. 11. ford., december 2., 18.00: TKE–Balassagyarmat. 12. ford., december 9., 18.00: Székács–TKE.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!