Vízilabda

2017.09.04. 09:35

Élvezetes gálameccset láthattak a nézők

Sztárok randevúztak azon a gálán, amelyen a Bajnokok Ligája-győztes szolnoki legénység mérkőzött az olimpiai címvédő szerb válogatottal szombaton este, a Vízilabda Arénában.

A szolnokiak játékosa, Hangay Zoltán (balra) is betalált a szerb kapuba

Fotó: Mészáros János

Azt mindenki tudja, hogy az elmúlt évad legsikeresebb klubcsapata volt a Szolnoki Dózsa-Közgép, amely előbb minden lehető hazai trófeát begyűjtött, majd május 27-én egy emlékezetes fináléban a horvát Jug Dubrovnikkal szemben 10–5-re megnyerte a legrangosabb klubtrófeát, a Bajnokok Ligáját.

A szezon hősei rendhagyó mérkőzésen a riói olimpiai bajnok szerb válogatottal mérték össze erejüket.

Képünkön két klasszisunk, Nagy Viktor és Zsivko Gocics próbál jókedvűen kivédekezni egy támadást
Fotós: Mészáros János

Szolnoki Dózsa-Közgép – Szerbia 19–20 (4–4, 6–2, 1–6, 5–4, ötméteresekkel: 3–4)

Vízilabda Aréna, 1100 néző V. Molnár P., Rakovics (szerb).

SZOLNOK: Nagy V. – Jansik D. 2, Fülöp 1, Younger 2, Kis G., Gocics 2, Hangay Z. 1 Csere: Varga Dénes, Vámos, Mezei 4, Bátori 2, Zalánki 2 , Szeghalmi, M. Alekszics 1, Prlainovics, Milos Csuk 2.

Vezetőedző: Cseh Sándor.

Edző: Kósz Zoltán

SZERBIA: B. Mitrovics – Sz. Mitrovics 3, Prlainovics 2, M. Alekszics 1, D. Pijetlovics 3, Filipovics 3, Mandics 2. Csere: G. Pijetlovics (kapus), Nikics 4, Drasovics 2, Rasovics, Randelovics, Milos Csuk, Ubovics.

Szövetségi kapitány: Dejan Szavics

Az óriási érdeklődésre jellemző, hogy már hetekkel ezelőtt elkeltek az ingyentikettek.

A hazai közönség kedvéért erre a meccsre újra a BL-győztes összeállításban játszott a szolnoki gárda, még a Ferencváros soraiba szerződő Varga Dénes és Vámos Márton is újra dózsás sapkát húzott. A klub nevében Kovács István szakmai igazgató búcsúztatta el a két kiválóságot, a közönség vastapsa közepette.

– Megható volt az ünneplés, köszönöm a szolnokiaknak ezt a felejthetetlen négy esztendőt, ami nehezen indult, de nagyon szép eredményekkel végződött – mondta a búcsúzó Vámos Márton.

– Mindig szívesen térek majd vissza Szolnokra, de már ellenfélként.

A szolnokiak játékosa, Hangay Zoltán (balra) is betalált a szerb kapuba
Fotós: Mészáros János

És még mindig nem volt vége az ünneplésnek, hiszen a szolnoki csapatot azért is köszöntötték, mert a várostól megkapta a legnagyobb elismerést, az Ezüst Pelikán díjat csütörtökön este, míg ekkortól Szolnok díszpolgára Nyerges Zsolt, aki a Szolnoki Vízilabdázásért Alapítvány elnöke, a gála megálmodója.

Több okból is rendhagyó volt a meccs, és nem csak azért mert 25 méteres pályán játszottak a felek, hanem azért is, mert három kiválóság, Milos Csuk, Milan Alekszics és Andrija Prlainovics mindkét csapatban szerepet kapott.

Ami a legfontosabb, a meccsen a vízilabda játszotta a főszerepet, bravúros védéseket, szép akciókat, látványos gólokat láthatott a publikum. Borítékolni lehetett a döntetlent, és az is lett a vége, ezért az ötösök döntöttek a szerb csapat javára a látványos gálán.

Így látták a szakemberek

Cseh Sándor: – Szép emlék az elmúlt szezon szereplése, köszönöm minden egyes szereplőjének. A gála is jól sikerült, kiváló csapatok telt háznyi közönség játszhattak. Hétfőtől viszont új időszámítás kezdődik, újra a munkáé lesz a főszerep.

Dejan Szavics: – Büszkék vagyunk, hogy a világ legjobb klubcsapata, a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok gálamérkőzésre hívott meg bennünket. Jól éreztük magunkat, egy rendkívül jó közönség előtt élvezetes mérkőzést vívtunk. A vízilabda ünnepe volt.

Varga Csaba

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!