TRIATLON

2017.09.26. 09:46

Soós Fanni tovább ragyog

Sportos családból származik Abony ifjú triatlonos reménysége, aki a közelmúltban számos nemzetközi versenyen képviselhette hazánkat.

Fanni (jobbra) az Eb eredményhirdetése után

Forrás: Beküldött fotó

Soós Fannival beszélgettünk eredményekről és jövőbeli tervekről.

– A napokban a Mátra Kör elnevezésű, 75 kilométeres kerékpárversenyen mérettem meg, ahol a második helyen végeztem. Tavalyi időmön ugyanezen a távon körülbelül fél órát javítottam, mely óriási előrelépés volt számomra – büszkélkedett kiváló teljesítményével Fanni, aki a nyári triatlonversenyeken is megcsillanthatta tudását.

A kerékpározást, az úszást és a futást ötvöző sportág versenyzője egyébként számos külhoni sikert is elkönyvelhetett az elmúlt hónapokban.

– Negyedik helyezést értem el a nemrégiben megrendezett romániai triatlon Európa-kupán, bár hozzá kell tennem, ezen az eseményen többet vártam magamtól.

– A sporteseményt követő héten azonban a Hargitán edzhettem, ahol rengeteg kerékpáros tréningen estem át, ennek is köszönhető a Mátra Körön elért jó eredmény – értékelt a tizennyolc éves sportoló, aki azt is elárulta, a marosvásárhelyi Tereptriatlon Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de a lett fővárosban, Rigában is rajthoz állhatott már.

Fanni (jobbra) az Eb eredményhirdetése után
Forrás: Beküldött fotó

Fanni fiatal kora ellenére régóta elkötelezett a sport szeretete iránt, melyet elmondása szerint családjától „örökölt”.

– Azt mondhatom, születésem óta a triatlonnal foglalkozom. Anyukám az edzőm, aki egyben a helyi triatlonklub vezetője is. Meglehetősen sportos családban élek, hiszen apukám és testvérem is versenyez – taglalta Fanni, aki öccsére is nagyon büszke.

– Négy évvel fiatalabb testvérem, Gergő ráadásul válogatott is, talán már jobb is, mint én – hangoztatta. Ám a versenyzés olykor rengeteg elfoglaltságot jelent.

– A szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban tanulok, ahol sokan támogatnak abban, hogy sportolhassak. Ez a szintű versenyzés ugyanis azzal jár, hogy időnként hiányzom az iskolából, osztálytársaim és tanáraim azonban rengeteget segítenek, hogy be tudjam pótolni az elmaradt tananyagot – mosolyodott el az intézmény kiválósága, aki jövőbeli terveibe is beavatott.

– Pécsett szeretnék pszichológiát tanulni, de ha ez véletlenül mégsem sikerülne, akkor is feltétlenül itt folytatnám sportkarrieremet. Nagy álmom ugyanis, hogy a pécsi klubbal készülhessek – árulta el.

A leghőbb vágy, ha teljesülne…

Minden sportoló álma, hogy egyszer a földkerekség legnagyobb versenyén, az olimpián mutathassa meg magát a világnak, és képviselhesse a hazai színeket. Nincs ez másként Fanninál sem, akinél komoly célok ide vagy oda, a világversenyre történő kijutás is fókuszpontba került már.

– Legfőbb célom most az olimpiára való felkészülés. Bár tudom, a tokiói olimpiára már nincs esély, hiszen ahhoz még túl fiatal vagyok, de a következő világeseményre már nagyon szeretnék kijutni… – beszélt a karrierje csúcsát jelentő nagy állomásról a fiatal triatlonos lány, aki a közeljövőben is rangos sporteseményeken méretné meg magát.

Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!