RÖPLABDA

2017.09.13. 09:59

Veretlenül hódította el a szolnoki röplabdacsapat a kupát

A dunaújvárosi röplabdaklub fiatalon elhunyt játékosa, edzője, Szász Antal előtt tisztelegve az idén is megrendezte a róla elnevezett emléktornát.

A tornagyőztes szolnoki csapat.

Fotó: Beküldött fotó

Az emléktornára négy együttes – Dunaújváros, Győr, Révkomárom (szlovák), Szolnok – kapott meghívást.

A trófeát a Gulyás Ferenc irányította Szolnoki Röplabda Akadémia felnőttcsapatának sikerült elhódítania, méghozzá veretlenül.

Nincs jobb edzés egy mérkőzésnél – tartja a mondás sportos körökben. Ilyenkor a szakmai stáb élesben is felmérheti, hol tart a csapat, mik azok a játékelemek, amelyek még csiszolásra szorulnak. Két héttel az élvonalbeli bajnokság rajtja előtt, az alapozási időszak hajrájában már edzőmeccsek is szerepelnek a programban, a szolnokiaknak hirtelen három is becsúszott.

A nyáron alapos vérátömlesztésen esett át a kupagyőztes Tisza-parti gárda, több meghatározó játékosa a környező riválisok valamelyikéhez igazolt – Krupánszki Olivér, Török Roland (egyaránt Kecskemét), Rása Alex (Pénzügyőr).

Ezért a vezetőségnek a távozók helyére gyorsan új arcokat kellett találnia, akik történetesen egy kivétellel – Tamasi Ákos (MAFC) – a Dunaferrtől érkeztek. Mindez csak azért érdekes, mert így a dunaújvárosi emléktornán Guzmics Richárd, Kholmann Norbert és Szabó Péter is a korábbi csapattársai ellen léphetett pályára – ráadásul pont a döntőben.

A nagy találkozás előtt azonban a Szolnoknak mindkét meccsét sikerrel kellett megvívnia. A szlovák Révkomárom remek erőpróba volt a mienknek, ellentétben a Győrrel, amely képtelen volt komolyabb ellenállást kifejteni. A fináléban idegesen kezdett csapatunk, viszonylag gyorsan el is ment az első szett.

A szünetben Gulyás Ferencnek sikerült felráznia a srácokat, akik onnantól kezdve minden egyes pontért oroszlánként küzdöttek. Ennek meg is lett az eredménye, hamar kiegyenlítettek, majd a fordítás is összejött nekik, így a Szolnok mindhárom mérkőzését megnyerve, veretlenül hódította el a kupát.

 

A tornagyőztes szolnoki csapat.
Fotós: Beküldött fotó

Álló sor, balról: Ilyés Gábor (edző), Fülöp Péter, Guzmics Richárd, Szabó­ Péter, Tamasi Ákos, Varga Zoltán, Tóth Gábor, Gulyás Ferenc (vezetőedző). Guggolnak: Kholmann­ Norbert­, Gönczi Imre, Farkas Róbert, Bíró Bence

– Jó kis csapat van kialakulóban, ugyanakkor egyelőre nagyon hullámzó a fiúk teljesítménye. Az egyik pillanatban száz százalékon pörögnek, mindent megcsinálnak a pályán, a másikban kiengednek és még a legegyszerűbb pontokat is elrontják – számolt be honlapunknak eddigi tapasztalatairól Gulyás Ferenc, a szolnokiak edzője.

– A legszembetűnőbb dolog, hogy a feladónk és a centereink között még nincs meg a kellő összhang, ami elengedhetetlen a sikerességünkhöz, nem beszélve arról, hogy tavaly pont ebben tudtunk a mezőny fölé nőni.

– Ha ez meglesz, és a nyitásokhoz, nyitás-fogadásokhoz is hozzá tudunk tenni egy kicsit pluszt, akkor jók lehetünk – a 4–5. hely valamelyikére biztosan.

Az idén is megrendezik a Szeles Péter-emléktornát Berényben

A Jászberényi RK idén is megrendezi a Szeles Péter-emléktornát. A péntektől szombatig tartó viadalon a hét csapat – Budaörs, Gödöllő, Jászberény, Kolozsvár (román), MTK, Nyíregyháza, Vasas – körmérkőzéses rendszerben küzd meg egymással, két helyszínen.

Az emléktorna teljes programja:

Péntek:

Bercsényi Sportcsarnok, 14.00: Jászberény–Gödöllő, 15.30: Nyíregyháza–MTK, 17.00: MTK–Gödöllő, 18.30: Nyíregyháza–Jászberény.

Nagyboldogasszony sportcsarnok, 14.00: Vasas–Budaörs, 16.00: Budaörs–Kolozsvár, 18.00: Kolozsvár–Vasas.

Szombat:

Bercsényi sportcsarnok, 10.00: Jászberény–MTK, 11.30-tól helyosztók, 17.00: bronzmérkőzés, 19.00: döntő.

Nagyboldogasszony sportcsarnok, 10.00: Nyíregyháza–Gödöllő, 11.30-tól helyosztók.

Eredmények

Dunaújváros–Győr 2:1

Szolnok–Révkomárom (szlovák) 2:1

Győr–Szolnok 0:3

Révkomárom–Dunaújváros 2:1

Győr–Révkomárom 1:2

Dunaújváros–Szolnok 1:2

A torna végeredménye:

1. Szolnoki Röplabda Akadémia,

2. Révkomárom,

3. Dunaferr­,

4. Győr.

A csapatok legjobbjai: ­Gönczi Imre (Szolnok), Haban Máté (Révkomárom), Bohnicsek Szilveszter (Dunaújváros). Falvai Balázs (Győr).

A torna legértékesebb játékosa: Gönczi Imre (Szolnok).

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!