RÖPLABDA

2017.10.17. 09:57

Idén az ötödik hely lehet a szolnoki gárda célja a bajnokságban

Nem gyűrődött a papírforma, a bajnoki címre is esélyes Kazincbarcika otthonában nem tudott szettet nyerni a szezonra alaposan megfiatalított szolnoki röplabdás legénység.

Gulyás edző szerint össze kell érniük

Forrás: vrck.hu/Tóth Milán

A férfibajnokságban a szolnokiak két meccsükből egyet nyertek, míg a borsodiak három győzelemmel várták a vasárnap esti, kazincbarcikai összecsapást.

Vegyész-Kazincbarcika–Szolnoki R. Akadémia 3:0 (13, 21, 11)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

VRCK: Toronyai, Milev, Banai, Szabó D., Blázsovics, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Palánkai-Omoshebi, Mészáros, Gebhardt N. Vezetőedző: Daniel Oravec.

SZOLNOK: Guzmics, Kholmann, Fülöp, Varga, Gönczi, Szabó P. Csere: Farkas R. (liberó), Tamasi Á., Soyvural. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A vendégek gyorsan a hazai drukkerek tudomására hozták, attól, hogy nem túl magasak és fiatalok, tudnak röplabdázni, ezt pedig több szép megmozdulásukkal is jelezték – írta a kazincbarcikaiak honlapja.

Ettől függetlenül a hazaiak magabiztosan meneteltek, többek között 18:8-ra is vezettek, a végén 25:13 állt az eredményjelzőn.

A második játszma már jóval nagyobb és szorosabb küzdelmet hozott, mint az előző. Gönczi Imre vezetésével jól tartotta magát a szolnoki gárda, hiszen 19:19-nél még együtt voltak a felek, a hajrában azonban Árva Milánék nem engedték ki a kezükből a szettet (25:21, 2:0).

A folytatásban a rutinos, válogatott játékosokkal felálló házigazdák magabiztos játékkal simán behúzták a szettet, és ezzel együtt a mérkőzést is megnyerték 3:0 arányban.

Daniel Oravec, a hazaiak mestere azt mondta a lefújást követően:

– Az első és a harmadik játszmával meg vagyok elégedve, ekkor kevés hibával játszottunk, a másodikban viszont kicsit alábbhagyott a koncentráció.

Gulyás edző szerint össze kell érniük
Forrás: vrck.hu/Tóth Milán

– Papírforma-eredmény született, néha azonban sikerült megmutatnunk, mi is tudunk játszani – értékelt Gulyás Ferenc, a szolnoki csapat edzője.

– Ennek a fiatal csapatnak még össze kell érnie, számunkra a cél a bajnokságban az ötödik hely megszerzése.

A szolnoki csapat vasárnap 17 órakor a címvédő Kaposvárt fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

További eredmények: Kaposvár–Pénzügyőr 3:1, DEAC–Dunaferr 0:3, Pécs–Kecskemét 0:3, Sümeg–MÁV Előre SC 2:3.

Varga Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!