LABDARÚGÁS

2017.10.06. 10:55

A Jászberény az első, a Tiszafüred a második helyezetthez utazik

Válogatottunk szombat este vb-selejtezőt játszik Svájcban, ezért valamennyi másod-, és harmadosztályú bajnoki mérkőzést vasárnap rendeznek meg.

Kis Balázsékra (balra) küzdelmes mérkőzés vár

Fotó: Pesti József

Egyik megyei csapatunk sem számíthat könnyű kis délutáni testmozgásra, a Jászberényi FC ugyanis a listavezető Monor, míg a Tiszafüredi VSE a második helyen álló Salgótarján vendégeként lép pályára.

Nyolc forduló után talán nem túlzás kijelenteni, vergődik a Berény. Vagy akár úgy is megközelíthetjük a dolgot, hogy a Zagyva-partiak jelenlegi játékosállománya csupán ennyire képes, amit egy edzőváltás sem tud orvosolni.

A nemrégiben menesztett Gelei Károly ekképp nyilatkozott a Nemzeti Sport szerdai „hajrá foci!” mellékletében: „a nyáron drasztikusan csökkent a klub költségvetése, ezért nagyszabású keretátalakítást hajtottunk végre. A legjobb támadók és a gólerős védők helyett megyei kötődésű labdarúgók érkeztek, akiknek idő kellett a beilleszkedéshez…

A keret erőssége alapján azonban már látszott, a bajnoki címért ebben a szezonban nem lehetünk versenyben…” Ha bajnok nem is, erős középcsapat még válhat a JFC-ből, de ahhoz nem engedhet ki a kezéből megnyertnek tűnő meccseket, ahogyan azt tette a múlt héten a Nyírbátor ellen.

Kis Balázsékra (balra) küzdelmes mérkőzés vár
Fotós: Pesti József

A Tiszafüred sincs irigylésre méltó helyzetben. Egyre több a sérültje, ráadásul többnyire alapemberekről van szó, akik nélkül nagyon vékonynak tűnik a csapat. Ez leginkább a rúgott gólok számában érhető tetten, ami nyolc forduló alatt mindössze hatot jelent, ebből kettőt a jó időre kidőlő Boros János jegyez.

Ha ebben nem tudnak mihamarabb előrelépni Csillag Lászlóék, akkor sanyarú ősz vár rájuk…A Monor–Jászberény, illetve a Salgótarján–Tiszafüred mérkőzés egyaránt vasárnap 15 órakor kezdődik.

Pabar Gy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!