LABDARÚGÁS

2017.11.10. 10:12

Amikor az edző is tehetetlen… Arany László reméli, tanítványai ismét a szebbik arcukat mutatják

Csalódásként élhették meg a Tállya elleni 0–0-át azok a jászberényi szurkolók, akik az azt megelőző két idegenbeli meccs alkalmával elkísérték csapatukat.

A harcossággal nem volt baj, „csak” a gólok hiányoztak a Tállya ellen

A Füzesgyarmat és a Diósgyőr II ellen ugyanis egy rég nem látott arcát mutatta a JFC, végig támadó felfogásban, gólerősen játszott, ami két szép győzelmet eredményezett. A múlt héten, hazai közönsége előtt azonban semmi sem jött össze a Berénynek.

Arany László vezetőedző nem is rejtette véka alá véleményét, illett volna legyőzniük a sereghajtót, pláne, hogy többször is ajtó-ablak ziccerbe kerültek.

– Bizonyos szituációkban az edző is tehetetlen, például mikor azt látja, hogy a játékosa gólhelyzetben, néhány méterről még a labdafogó hálót sem találja el… Ilyenkor egyszerűen nem tud mit csinálni, mégsem állhat be helyette – magyarázta a szakember.

– Leegyszerűsítve a dolgot, annyi történt, hogy amíg az előző hetekben rendre éltünk a lehetőségeinkkel, addig most nem, a Tállya pedig többnyire tíz emberrel beállt védekezni, ami teljesen megölte a játékunkat.

– Szeretném, ha a DEAC ellen már ismét úgy futballoznánk, ahogyan tettük azt a Füzesgyarmat ellen. A képlet változatlan, masszív védekezésből gyors támadásba átlendülve kellene gólokat szereznünk.

A Tiszafüredre igazi rangadó vár a 14. fordulóban. Ellenfele az a Nyírbátor lesz, amely hozzá hasonlóan hat győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel áll a bajnokságban.

A harcossággal nem volt baj, „csak” a gólok hiányoztak a Tállya ellen

Csillag László együttesét viszont nincs miért félteni, hiszen az előző öt meccsét csont nélkül behúzta, ezáltal a mezőny legjobb formában lévő csapata.

Egy újabb győzelemmel pedig akár a dobogó is elérhető közelségbe kerülne.

A DEAC–Jászberény, illetve a Tiszafüred–Nyírbátor mérkőzések egyaránt szombaton 13.30-kor kezdődnek.

P. Gy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!