LÁBTOLL-LABDA

2017.11.09. 13:26

Dobogóra állhatott az újszászi csapat, harmadik helyet szereztek a lányok

Hat év szünet után a németországi Hagenban a Käthe-Kollwitz Sporthalle hat pályáján, 11 ország közel 170 versenyzőjének részvételével ismét megrendezték a German Opent, amelyen az Ujszászi VVSE csapata is pályára lépett. Közülük a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású együttes a harmadik helyet szerezte meg.

A Farkas Lilla (balról), Győrfi Barbara és Vachal Krisztina összetételű újszászi csapat büszke lehet teljesítményére

Fotó: Fehér János

A rendező, a vendéglátó Európa legrégebbi lábtoll-labda egyesülete, az 1991-ben alakult FFC Hagen volt.

A 14. German Openre nagy és erős mezőny gyűlt össze. Az európaiakon – Ausztria, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovákia – kívül Ázsiát a világbajnokságon nagyon jól játszó Hongkong, a sportág nagyhatalma, Kína és Tajvan válogatottja képviselte.

Kis hazánkból nagykanizsai, tápióbicskei, pusztaszeri, szepetneki és újszászi színekben negyvenen indultak, közöttük huszonketten érkeztek Újszászról a rajna-westfáliai városba.

Az 1999 óta rendszeresen magyar – kisnánai, nagykanizsai és újszászi – győzelmekkel záruló férfi csapatversenyben most a hazaiak nyertek. Így visszavágtak a nyári Hungarian Openen elszenvedett vereségekért.

Ehhez volt két jó csapatuk – a Flying Feet Haspe és az FFC Hagen –, kedvező sorsolást csináltak maguknak, a magyarokat egymás ellen és általában a hongkongiak ellen játszatták. Így férfiversenyben a magyarok még a legjobb négy közül is kiszorultak.

A hazaiak mesterkedését csak a legjobb összeállításban és csúcsformában játszó csapattal lehetett volna megakadályozni. Ilyen magyar egység most nem volt, így meg kellett elégedni a szerényebb helyezésekkel.

A csapatversenyben 25 férfi, 11 vegyes és 10 női csapat lépett pályára. Az első nap nyolc csoportban rangsoroló mérkőzéseket játszottak a résztvevők. Az újszásziak Becskereki Sándor, ifj. Fehér János, Tóth Gábor összeállításban négy győzelemmel és egy vereséggel csoportjuk második helyén fejezték be a selejtezőt. A nyolcaddöntőben azonban kikaptak a hongkongi csapattól.

A helyosztón, a 9. helyért a Nagykanizsával szemben is alulmaradtak. A Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Kökény Zoltán összeállítású újszászi ifjúsági csapat csoportelsőként végzett, de miután ők is kikaptak egy hongkongi gárdától, végül a 16. helyen zártak.

A női csapatok a férfiakkal együtt versenyeztek. Az abszolút versenyben a legjobb három helyezést elérő hölgycsapatokat díjazták.

A női győztes – több legénységet is legyőzve – a 14. helyezett Balogh Eszter, Kunics Réka (Nagykanizsa), Bagos Viktória (Királyhelmec, Szlovákia), Justine Crapanzaro (Marseille, Franciaország) összeállítású nemzetközi team lett.

Örömteli, hogy az újszászi Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina trió a harmadik helyet szerezte meg.

A harmadik napon a kieséses páros verseny zajlott, 70 duó részvételével. A Becskereki Sándor, Tóth Gábor kettős első kiemeltként indult, de a nyolcaddöntőben kikaptak egy hongkongi párostól.

A Farkas Balázs, Kökény Zoltán duó sem tudott a nyolc közé jutni, mert kínai vetélytársuk jobbnak bizonyult náluk, végül legjobb újszásziként a 15. helyet könyvelhették el a népes és erős mezőnyben.

A Farkas Lilla (balról), Győrfi Barbara és Vachal Krisztina összetételű újszászi csapat büszke lehet teljesítményére
Fotós: Fehér János

Bőven lesz javítási lehetőség

Javítási, visszavágási lehetőség jövőre a május 18-tól május 21-ig, a Párizs belvárosától 15 kilométerre lévő Eaubonne-ban, a 10. French Openen lesz a sportág legjobbjainak. Ezt követően július közepén ázsiai versenyzők és edzők részvételével nemzetközi edzőtábort rendeznek Újszászon, ezután pedig a 23. Hungarian Open mezőnye randevúzik a városban. Sőt, lesz jövőre kontinensviadal is, méghozzá Hagenban, várhatóan októberben. Mindezeket megelőzve, november utolsó hétvégéjén a magyar versenyzők az országos bajnokságon lépnek pályára, az újszászi sportcsarnokban.

Varga Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!