VÍZILABDA

2017.11.24. 10:25

A Magyar Kupában folytatja a Dózsa: a Honvéd már kemény diónak ígérkezik

Immár a nyolcadik forduló meccseit játszották szerdán este, a bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa, mint ahogy az várható volt, rajt-cél győzelmet aratott az újonc szombathelyi csapat ellen.

Kardos Gergely, ezúttal is biztos pontnak számított a bajnoki címvédő, szolnoki csapat kapujában

Fotó: Mészáros János

Írtuk, hogy a héten három tétmeccs is vár a Szolnoki Dózsa csapatára.

Ebből az elsőt szerdán este tudták le Jansik Dávidék. Az AVUS – bővebben: Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület – Szombathely legénysége volt a vetélytársuk, amellyel a rajton találkoztak, és a vasi fővárosban 23–3-ra nyertek.

Azóta összekapták magukat Matajsz Márk edző tanítványai, hiszen két győzelmet is szereztek, előbb hazai medencében játszva 10–8-ra a Kaposvárt, majd szombaton 11–9-re az UVSE-t verték, ekkor fennállásuk első idegenbeli sikerének örülhettek.

Az más kérdés, hogy az utóbb emlegetett két gárda messze van az élcsapatok szintjétől, különösen a szolnokiakétól. A vendégek soraiból hiányzott a rutinos Kiss Csaba, a balkezes szélső még szegedi játékosként sok borsot tört a szolnokiak orra alá.

A Dózsából pedig Milan Alekszics, Nagy Viktor és Zsivko Gocics kapott pihenőt Cseh Sándor vezetőedzőtől. Helyükre három, még serdülőkorú pólóst – Hörömpő Botond, Kovács Milán, Szeghalmi Zsombor – nevezett a szakvezető.

Érdekesség, hogy amikor a fiúk vízbe kerültek, együtt játszhattak edzőjükkel, Hangay Zoltánnal, akivel a serdülőcsapatnál dolgoznak.

A meccsről annyit, hogy a Dózsa hamar magához ragadta a kezdeményezést, pillanatok alatt elhúztak, tetszés szerint érték el góljaikat, igaz, nagyszünet után visszavettek a tempóból, így a vasiak is levegőhöz jutottak, és kozmetikáztak az eredményen.

Erről is beszélt a Dózsa szélsője, Hangay Zoltán:

– Amit edzőnk kért tőlünk, azt megcsináltuk. Különösen az első félidőben jó ritmusban játszottunk. A második félidőben fiatalítottunk, de ők sem okoztak csalódást.

A Dózsa következő két meccse a Honvéddal szembeni Magyar Kupa-negyeddöntő lesz, előbb szombaton, a fővárosban, majd vasárnap, a Vízilabda Arénában.

Kardos Gergely, ezúttal is biztos pontnak számított a bajnoki címvédő, szolnoki csapat kapujában
Fotós: Mészáros János

Szolnoki Dózsa – AVUS Szombathely 20–8 (5–1, 7–2, 4–2, 4–3)

Vízilabda Aréna 200 néző. V: Mucskai, Tóth S.

SZOLNOK: KARDOS G. – BÁTORI 6, Jansik D., Mezei 2, Prlainovics 1, MILOS CSUK 5, Zalánki 1. Csere: Hörömpő (kapus), Kovács M., Hangay Z. 2, Szeghalmi, Younger 2, Kis G., Fülöp 1.

Edző: Cseh Sándor

SZOMBATHELY: Kovács B. – Garancsy, BASZARA 3, Takács K. 1, Polovic, Hajmási 1, Ukumanov 1. Csere: Baranyai, Ekler 1, Doma, Baj, Galambos, Kurucz B. 1.

Edző: Matajsz Márk

Cseh Sándor: – A nyolc kapott gólt egy kicsit sokallom, de azt tudni kell, hogy három tizenöt éves, serdülőkorú pólósunk is helyet kapott most a csapatunkban. Emiatt egy kicsit felforgatott összeállításban játszottunk, ám ezen nem szabad problémáznunk.

Matajsz Márk: – Mint ahogy az eredményből is kitűnik, sok gólt kaptunk, a mérkőzés eleje elment számunkra, de a második félidőben, amikor már a saját játékunkat játszottuk, mi is megmutattuk, hogy mit is tudunk valójában.

Varga Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!