VÍZILABDA

2017.11.03. 10:26

Szuperkupa-döntő előtt áll a Dózsa csapata

Hét forduló után is pontveszteség nélkül ­vezeti az OB I. A csoportját a címvédő szolnoki csapat.

Emellett a Bajnokok Ligája főtábláján is elrajtolt a Dózsa, amely 16–5-ös győzelemmel nyitott a spanyolországi Sabadellben. A mieink következő BL-meccse november 8-án, 18 órakor lesz a Vízilabda Arénában, ahol a román Steaua Bukarest vendégeskedik majd.

Mint tudjuk, május 27-én a horvát Dubrovnik elleni győzelmével harcolta ki a BL-győzelmet a szolnoki gárda. Sikerüknek köszönhetően Kis Gáborék az Euro Kupát elhódító Ferencvárossal találkoznak az Európai szuperkupa fináléjában.

Külön pikantériája ennek a partinak, hogy a Fradi két kiválósága, Varga Dénes és Vámos Márton az előző idényben még a minden egyes trófeát begyűjtő szolnokiakat erősítette.

Tudni kell, hogy az előző idényben a négy európai kupasorozatból háromban is magyar csapat győzött, az Európai Úszószövetség (LEN) joggal gondolta úgy, a szuperkupameccseknek Magyar­ország adhatna otthont – írta az mvlsz.hu.

A Magyar Vízilabda Szövetség partner volt ebben, s végül kitaláltatott a legjobb megoldás: a férfifinálé mellett a női döntőt is magyar fővárosban rendezik meg, egy napon, azaz dupla meccs adja meg a rangot

November 4-én, szombaton tehát a BL-győztes orosz Kirishi és a LEN-Kupa-nyertes UVSE (Újpest) meccse 15.45-kor, míg a Szolnoki Dózsa–FTC összecsapás ­18.15-kor kezdődik, egyaránt a Komjádi Béla uszodában. Mindkét meccset élőben adja az M4 Sport Tv.

A Szolnoki Dózsa válogatottjait is érinti az a hír, hogy a Világliga selejtezőjében Spanyolországgal és Hollandiával játszhatnak egy csoportban oda-visszavágós mérkőzéseket.

Azt tudni kell, hogy három hármas csoportban folynak majd a küzdelmek. Ezekből az első helyezettek jutnak majd tovább a jövő nyári szuperdöntőbe. A mieink első meccsükön december 12-én szállnak vízbe Hollandiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!