VÍZILABDA

2017.11.18. 08:44

A Szuperkupa után bajnokin találkozik a Dózsa és a Fradi

Saját nemzetközi kupasorozatában és a bajnokságban is hibátlan a Ferencváros és a Szolnoki Dózsa is. Ám valamelyik csapat – esetleg mindkettő – utóbbi sorozata megszakad. A szombat este (Tv: M4 Sport) 17.45-kor kezdődő rangadón olimpiai– és/vagy világbajnokokban nem lesz hiány.

A fehér sapkás szolnoki legénység ismét a Ferencváros vendége lesz, ezúttal a népligeti uszodában

Fotó: Csabai István

Napra pontosan két héttel az Európai Szuperkupa-döntő után újra egymásnak feszül az Európa Kupa és a Bajnokok Ligája címvédője. A Komjádi uszodában 6–6 után ötméteresekkel a Szolnoki Dózsa nyert, ma este a Népligetben büntetőpárbaj biztosan nem lesz.

Viszont mindhárom lehetséges végkimenetel könnyen bekövetkezhet.

– Nyilván egy fontos bajnoki mérkőzés, de mégis csak – idézőjelbe teszem – csak egy bajnoki meccs, aminek ráadásul a kiírás miatt nem is biztos, hogy lesz jelentősége, vagy nagy jelentősége – mondta Cseh Sándor, a minden sorozatban címvédő szolnoki csapat vezetőedzője.

– De nyilván ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk rá készülni, és nem szeretnénk jól szerepelni.

„Világklasszisok a Népligetben!”– így hirdeti a Ferencváros hivatalos honlapja a bajnokság rangadóját. És ebben semmi túlzás nincs, hiszen a vízben is bőven találunk trófeahalmozókat, a Fradi kispadján két olimpiai bajnok: Varga Zsolt vezetőedző és Gerendás György szakmai igazgató ténykedik.

A Szolnoki Dózsa szakmai stábjában Kósz Zoltán bír olimpiai arannyal. Ám a nézőtéren is várható több nagyágyú, hiszen egy Fradi–Dózsára nemcsak a szurkoló, hanem a pólós szakma is kíváncsi.

– Két hete majdnem sikerült, de ha a dolog jó oldalát nézem, akkor kijelenthetjük, hogy nem vagyunk gyengébbek a Szolnoknál – vélekedett a korábban Szolnokon is játszó Varga Dániel.

– Ez a két csapat közel azonos erőt képvisel. Az fog dönteni a következő hónapokban, hogy ki tud többet fejlődni önmagához képest. Ennek egyfajta felmérője lesz a szombati meccs, hogy ki hol tart.

A bajnokságban eddig hétből hét a Dózsa mérlege, a Fradi ugyan csak négy meccset játszott eddig az OB I–ben, de kivétel nélkül mindegyiket behúzta. Viszont jövő héten a Szolnok a Honvéddal, a Ferencváros pedig a hozzá hasonlóan Európa Kupa–szereplő Miskolccal játszik oda-visszavágót a Magyar Kupa négyes döntőjébe kerülésért.

„A szezon egyik legfontosabb mérkőzése lesz a Szolnok elleni”

– jelentette ki határozottan Varga Zsolt, Fradi-vezetőedző.

– Mondom ezt akkor is, hogy számunkra a Miskolc elleni kupamérkőzés is élet–halál meccs lesz. De nekünk kiemelten fontos, hogy a Szolnok ellen milyen mérkőzést tudunk játszani.

A fehér sapkás szolnoki legénység ismét a Ferencváros vendége lesz, ezúttal a népligeti uszodában
Fotós: Csabai István

A két héttel ezelőtti Szuperkupa-döntő után már rég’ kisimult a feszített víztükör, ráadásul most a helyszín is más lesz. A Komjádiban is a Fradi–szurkolók voltak döntő többségben, ez a Népligetben még inkább így lesz.

– Ez még sokkal keményebb meccs lesz, mint az volt – jósolta meg a szolnoki center, Kis Gábor.

– Mert mindenki kicsit feltérképezte a másik csapatot, ezért aki kikapott, az meg akarja mutatni, hogy ez nem úgy van, és ez a bajnokság nem a Szolnokról szól. A Szolnok meg nyert és meg szeretné mutatni, hogy ez nem egy mérkőzés volt és ez nem véletlen.

„Ezért mi még jobban akarunk nyerni, mint akkor.”

– Biztos vagyok benne és érzem is a csapaton azt, hogy borzasztóan várjuk ezt a mérkőzést, és nagyon kemény meccsre számítok.

Másutt is lesz rangadó a fővárosban

A magyar – és alighanem a nemzetközi – vízilabdázásban is a szombati, Ferencváros–Szolnoki Dózsa mérkőzés az igazi csemege. Pedig a bajnokság B-csoportjában is lesz rangadó, méghozzá két Bajnokok Ligája–induló részvételével.

Az Eger eddig mind a hat mérkőzését megnyerte, míg az OSC nagy meglepetésre kikapott a Honvédtól. Ezért a hazai pályán játszó OSC lesz győzelmi kényszerben.

Gutai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!