KÉZILABDA

2017.12.13. 11:03

Döntetlennel zárult a miklósi rangadó, Nagy Dominik időn túli hétméterest hárított

Elképesztő izgalmak után – Nagy Dominik időn túli hétméterest hárított –, 28–28-as döntetlennel ért véget a Székács KE–TKE városi rangadó. Az egy pont igazából egyik csapatnak sem jó, ugyanakkor a nézők garantáltan jól szórakoztak.

Nagy Dominik hétméterest is fogott a TKE ellen

Forrás: miklostv.com

Remekül kezdett a Székács, Nagy Attila és Takács Péter igazi vezéregyéniségei voltak csapatuknak, miközben Nagy Dominik biztos pontot jelentett a kapuban, egymás után mutatta be a bravúrokat.

A TKE szenvedett a felállt fal ellen, Dankó Ervin tanítványai jobbára a gyors letámadásokból tudtak érvényesülni, ennek ellenére a felek 10–9-ig fej-fej mellett haladtak. Ekkor azonban a hazaiak sebességet váltottak, rövid idő alatt négyszer is betaláltak, amire a túloldalról elvétve érkezett csak válasz (14–10).

A térfélcsere után feljavult a TKE, köszönhetően elsősorban Vujovics Mirkónak, aki szezonbeli legjobb játékát produkálta.

Nagy küzdelem árán, 26–26-nál utolérte riválisát a vendégcsapat, sőt Vujovics góljával a vezetést is átvette. A hajrában a Székács egyenlített, majd fél perccel a vége előtt, 28–28-nál a győzelemért támadhatott, sikertelenül. A TKE-nek hat másodperce maradt egy esetleges ellencsapásra.

Az időkérést követően Forgács Péterhez került a labda, akivel a dudaszó pillanatában szabálytalankodtak, így a vendégek időn túli hétmétereshez jutottak. Kovács Imre – aki az azt megelőző mindhárom hetesét értékesítette – sorsdöntő lövése azonban elakadt Nagy Dominik lábában.

Törökszentmiklósi Székács – Törökszentmiklósi KE 28–28 (16–12)

Székács sportcsarnok, 650 néző. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.

Székács: NAGY D. – Holló 5, Nagy I. 6, SZÖLLŐSI 1, Takács P. 4, NAGY A. 10, Csanádi V. 2. Cserék: Duró, Rizinger (kapusok), Erdélyi, Bor, Kovács A., Kuli, Soós B.

Edző: Szloska Krisztián

TKE: Kovács R. – Duzsi 2, DANCS 5, VUJOVICS 5, Gál D., ZSIGMOND 4, Mogyorósi 2. Cserék: VIKOR (kapus), Túri, Müller 1, FORGÁCS P. 2, Nyeső, Farkas K. 1, Piroska 2, Nagy T., Kovács I. 4.

Edző: Dankó Ervin

Kiállítások: 12, ill. 14 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3

Nagy Dominik hétméterest is fogott a TKE ellen
Forrás: miklostv.com

Szloska Krisztián: – A mérkőzés túlnyomó részében a mi akaratunk érvényesült, sokáig három-négy góllal is vezettünk, ezek alapján illett volna nyernünk. De a hajrára teljesen elfáradtunk, amit Takács Péter kiválása tovább tetézett, így a végeredményt tekintve, nem is olyan rossz a döntetlen.

Dankó Ervin: – Tompán, lassan kézilabdáztunk az első félidőben, viszont a másodikban sikerült ritmust váltanunk, amivel szemlátomást kifárasztottuk a Székácsot. Ha a meccs egészét nézem, akkor nyertünk egy pontot, ha csak a végjátékot, akkor elveszítettünk egyet.

A TKE számára befejeződött az őszi idény, ugyanakkor a Székácsra még vár egy idegenbeli mérkőzés Algyőn, szombaton 18 órától.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!