KÉZILABDA

2017.12.13. 10:42

Hibátlan mérleggel őszi első a Mezőtúr

Az NB II. őszi idényének zárófordulója igazi csemegét tartogatott a sportág szerelmesei számára. A listavezető Mezőtúr ugyanis a bajnoki címvédő Kunszentmárton homoki albérletében lépett pályára, a tizenegyedik játéknap rangadóján.

Kezdettől fogva magas fordulatszámon pörögtek a csapatok, a hazaiak soraiból Fekete Károly láthatóan remek napot fogott ki, a 9. percben már öt gólnál járt – a Mezőtúrnak azonban mindenre volt válasza (7–7).

A folytatásban is felváltva estek a gólok, mígnem a 23. percben Danku Sándor ejtésével némi lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a címvédő (16–13).

De nem sokkal ezt követően kiállítással, illetve hétméteressel sújtották a Kunszentet, amit a vendégek könyörtelenül kihasználtak.

A nagyszünet után, 20–20-nál két hétméretest is elhibáztak a házigazdák, ami még inkább feldobta a listavezetőt, amely Branyiczki György és Boda Péter vezérletével a 47. percben már hárommal vezetett (21–24).

Varga Antal csapata a meglévő előnyével jól sáfárkodott a végjátékban, és nem engedte ki a kezéből a győzelmet (27–31). Ami egyben azt jelenti, hogy a Mezőtúr mind a tizenegy őszi meccsét megnyerve, hibátlan mérleggel telelhet az élen.

További eredmények

Karcag – Békéscsaba DKSE 33–39

Kiskunhalas – Kondoros 33–26

Békéscsabai BDSK – Kiskunfélegyháza 28–31

Köröstarcsa – Makó 27–15.

P. Gy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!