RÖPLABDA

2017.12.07. 09:09

Jászberényi bravúr – Megnyugtató előnyt szereztek a kupavisszavágóra

Remekül játszott a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén a jászberényi hölgycsapat, amely három szettben győzött a Gödöllő otthonában.

Fél lábbal már az elődöntőben érezhetik magukat a jászberényi hölgyek

Fotó: Gémesi Balázs

Repülőrajttal kezdtek a berényiek, hiszen Jana Sevcsuk, Borsos Lili és Pintér Andrea pontjaival pillanatok alatt 11–0-s vezetéshez jutottak, és csak ezután szerezte meg az első pontját a Gödöllő. A folytatásban is ellenállhatatlanul játszottak a berényi hölgyek, és 25–6-ra nyerték az első szettet, 0:1.

Szerencsére a második szettre is átmentették formájukat, és nem engedték szóhoz jutni a házigazdákat, így 25–11-re győztek, 0:2. A harmadik játszmára összekapták magukat a gödöllőiek, közben csökkent a jászberényi koncentráció, ezért fej-fej mellett haladtak a felek.

A hajrá nagy izgalmakat hozott, végül a vendégek Pintér Andrea révén megnyerték a játszmát, és ezzel egyetemben az odavágót is, 0:3.

Penta-Gödöllői RC–Jászberény Volleyball Team 0:3 (–6, –11, –24)

GÖDÖLLŐ: Lutter, Horváth P. Lakatos, Hackl, Nagy K., Széles. Csere: Kovács A. (liberó), Király, Vecsey, Körtvélyessy, Tóth-Bagi. Edző: id. Grózer György.

JÁSZBERÉNY: Adamenya, Borsos, Bleicher N., Miklai, Pintér A., Sevcsuk. Csere: Lékó (liberó). Edző: Deme Gábor.

Idegenbeli győzelmével nagy lépést tett a négy közé jutás irányába a berényi együttes. A gödöllőiek edzője, id. Grózer György szerint viszont nincs lefutva a továbbjutás.

– Három emberünk betegen játszott, ezért nem nagyon tudták odatenni magukat, a többiek pedig nem hozták azt a formát, amire szükség lett volna. A harmadik játszma azért volt szorosabb, mert elhitték lányaink, hogy tudnak nyerni. A párharcnak nincs vége, lesz még egy második mérkőzés.

Fél lábbal már az elődöntőben érezhetik magukat a jászberényi hölgyek
Fotós: Gémesi Balázs

A jászberényiek edzője, Deme Gábor természetesen örült az övéi jó játékának.

– Ezen a mérkőzésen olyan jól játszottunk, mint az év elején, így simán győztünk. Tudják a lányok, hogy ezen a héten két fontos mérkőzésünk van, és utána elértük az alapcéljainkat, ha ezek megvannak, jöhet a karácsonyozás. Olyan magas szinten, mint amilyet bemutattunk az első két szettben, egy csapatnak nagyon nehéz játszania.

– A harmadik játszmában már nem koncentráltunk annyira, ezáltal a Gödöllő is egy kicsit fel tudott zárkózni, így szoros lett a vége.

A visszavágót január 6-án rendezik Jászberényben.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!