LABDARÚGÁS

2017.12.09. 10:11

A Soroksár ellen kozmetikázhat a MÁV FC a Ligetben

Négy egymást követő vereség után csakis a győzelem lehet a célja a Szolnoki MÁV FC legénységének, amely az idei évben utoljára lép pályára, nem mellesleg hazai közönsége előtt. Balogh Pál együttese vasárnap 13 órakor a csak Fradi-fakóként emlegetett Soroksárt látja vendégül a Tiszaligetben.

Lakatos Csabáék (labdával) győzelemmel szeretnének búcsúzni közönségüktől

Fotó: Csabai István

Egy csapat életében elkerülhetetlenek a hullámvölgyek, a Tisza-partiak pedig pont az őszi szezon végére – sőt, ez igazából már a második tavaszi meccsük lesz – zuggyantak bele.

Egy rövidebb ideig a dobogót is ostromolták, ám a lendületük elfogyott, ami nem várt vereségeket szült, és ezzel együtt a tabellán is visszacsúsztak.

Utolsó négy meccsüket egyaránt elveszítették, és ami a legszembetűnőbb, hogy ez idő alatt csupán egy gólt rúgtak, ellenben hetet kaptak.

Persze, lehetne azzal takarózni, hogy a nem túl bő keretből kieső játékosokat a szakmai stáb nem tudta kikkel pótolni, Balogh Pál azonban még véletlenül sem akarja csak erre fogni a gyengébb szereplést.

– Nyilvánvalóan hiányzik elölről egy Olasz Dénes, aki megtartja a labdákat és leköti a védőket, vagy egy Pintér Norbert, aki képes új színt vinni a támadásokba, de nem emiatt estünk ennyire vissza.

– Sokkal inkább a mentális fáradtság kezd kiütközni a játékosokon, ami a rossz helyzetkihasználásban csúcsosodott ki az elmúlt fordulókban – vélekedett a szolnokiak vezetőedzője.

– Rendre odaértünk az ellenfél kapuja elé, de nem tudtunk gólokat lőni, ami nélkül elképzelhetetlen a pontszerzés.

– Szeretnénk győzelemmel elbúcsúzni közönségünktől, ugyanakkor jól tudjuk, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, mivel a Soroksár az egyik legkreatívabb futballt játssza a bajnokságban, még ha a tabellán elfoglalt helyezése nem is erről árulkodik.

Lakatos Csabáék (labdával) győzelemmel szeretnének búcsúzni közönségüktől
Fotós: Csabai István

Egykori – mint Fülöp Noel, Gyömbér Gábor, vagy Orosz Márk –, illetve leendő (?) ferencvárosi játékosoktól mondjuk nem is vár mást az ember, pláne, ha a kispadon egy korábbi Fradi-ikon, Lipcsei Péter dirigál.

A sokpasszos, támadó focit preferálják, ennek ellenére valahogy az eredmények eleddig elmaradtak tőlük. A Vác legyőzésétől (2–1) eltekintve az előző hetekben sem parádéztak, s mi csak remélni tudjuk, hogy nem ellenünk kezdik meg a felzárkózást.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!