Sydney-Hobart

2017.12.28. 10:51

Nem Wild Oats XI a győztes, hanem a LDV Comanche

Az öttagú zsűri csütörtöki közleménye szerint kivizsgálták az LDV Comanche óvását, amelyet azért nyújtottak be, mert a két hajó a rajt után alig 15 perccel majdnem ütközött egymással.

A zsűri egyórás büntetéssel sújtotta a Wild Oats XI-t, amely versenycsúccsal (1 nap 8 óra 48 perc 50 másodperc) nyert, a szankciót követően viszont a második helyre került.

A 102 induló közül öten teljesítették a távot a korábbi rekordon (1 nap 13 óra 31 perc és 20 másodperc) belül, így az új csúcsot mostantól az LDV Comanche tartja (1 nap 9 óra 15 perc és 24 másodperc).

„A szabályok azért vannak, hogy megvédjék az emberek életét, és ha nem vagyunk képesek erre támaszkodni, az nehézségeket okoz a sportban”

- mondta a döntést követően a győztes LDV Comanche tulajdonosa, Jim Cooney.

„Utólag persze mindenki egy zseni. Nagyon csalódottak vagyunk, de megértem a zsűri álláspontját”

- nyilatkozta a kilencedik győzelmétől megfosztott Wild Oats XI kapitánya, Mark Richards. Hozzátette: a verseny közben az adott helyzetben meghoztak egy döntést, amivel együtt kell élniük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!