VÍZILABDA

2017.12.09. 10:46

Szolnokon a vízilabda Real Madridja, az olasz Pro Recco

Hatodszor nyerte meg a Magyar Kupát a szolnoki póló­csapat, a vasárnapi siker után pihenőt is kaptak a játékosok. Szombaton este fél hatkor minden erejükre szükség lesz, hiszen a sportág Real Madridja, az olasz Pro Recco lesz az ellenfél a Bajnokok Ligájában.

Bátori Bence (labdával) és társai újabb komoly megméretés előtt állnak

Fotó: Mészáros János

Csattognak a súlyos vasak a Vízilabda Aréna konditermében úgy, hogy a falak remegnek bele. A szombati meccsre készült a csapat.

– Nagyon jó kedvvel dolgozunk, igazából nagyon komoly és kemény sorozaton vagyunk túl, úgyhogy a hét elejét kihasználtuk arra is, hogy kipihenjük magunkat és szerintem ez jól is sikerült, így tényleg nagyon jó kedvvel esünk neki a hétvégi programra készülésnek – érzékeltette Zsivko Gocics, mivel teltek a kupadöntő utáni napok.

A csapatkapitány által említett „hétvégi program” nem közös főzés vagy színházlátogatás.

Hanem a Pro Recco elleni Bajnokok Ligája-meccs. Csak néhány név a pólóvilág – magyar játékosokat nem számítva – galaktikusait leigazoló Reccó­ból: a kapuban Stefano Tempesti és a hozzá hasonlóan hajlott korú, de piszok nagy bravúrokra képes Goran Volarevics.

A védelem alfája a montenegrói Aleksandar Ivović – a pólósszakma őt tartja a világ legjobb bekkjének. Akik pedig a céllövöldét üzemeltetik: Filip Filipovics, a világ valaha volt legjobb balkezeinek egyikében az ő felsőteste végződik.

Ha esetleg pihenne, akkor Dusan Mandics ugrik a helyére. Kapás­oldalon a horvát Sandro Sukno áll a vártán, aki a Budapesten világbajnoki címet nyert horvát válogatott csapatkapitánya. Centerben a francia születésű, de már olasz állampolgár Bodegas és a „virtigli talján”, Matteo Aicardi dolgozik.

– Számomra a Recco mindig egy etalon az elmúlt években, évtizedekben – mondta Cseh Sándor vezetőedző.

– Függetlenül attól, hogy ki az aktuális edző, mindig bámulatos, hogy mennyire keményen és nagy odaadással játszanak.

Bátori Bence (labdával) és társai újabb komoly megméretés előtt állnak
Fotós: Mészáros János

– Nagyon fel kell kötnünk a gatyánkat, hiszen szerintem nem túlzás kijelenteni, hogy a Recco még mindig a legjobb játékosállományú csapat a világon és az elmúlt két évben nem kerültek be a Bajnokok Ligája döntőjébe, így kevesebb fény volt ezeken a játékosokon, akik ettől függetlenül nagyon jók.

– Azt gondolom, hogy most egy komoly prédaként állunk a Pro Recco előtt.

A Szolnoki Dózsa–Pro Recco BL-mérkőzést a Sport2 tv 18.30-tól élőben közvetíti.

Gutai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!