LABDARÚGÁS

2021.08.28. 06:59

Rangadót jásztanak Karcagon, Cegléden lép pályára a TFC

Hétvégén folytatódnak a Magyar Kupa főtábla küzdelmei, a második fordulóban három megyei együttesünk is érdekelt. Rangadót játszik egymással a megyei első osztályú Karcag és az NB III.-as Jászberény, míg a Törökszentmiklós Ceglédre látogat a továbbjutás reményében.

Sebestyén János

Fotó: Pesti József

Újabb bravúrra hajt a TFC

Szombaton 16.30-tól a szintén harmadosztályban szereplő Cegléd otthonában lép pályára a Törökszentmiklós. Az előző kupafordulóban a hazaiak a Taksonyt verték idegenben (10–2), míg a Miklós hazai pályán a BKV Előre csapatát búcsúztatta (2–0). A bajnokságban még mindig pont nélküli a miklósi együttes, míg ellenfele a 12. helyen áll, és győztes mérkőzéssel készült a szombati meccsre.

A Törökszentmiklós trénere, Török László így nyilatkozott lapunknak a kupacsata előtt: – Még mindig folyamatban van a csapatépítés, ezért is örülök ennek a meccsnek. Van pár sérültünk, sok játékos teljesítménye hullámzó, így még nem igazán alakult ki bennem az az alapcsapat, amellyel a bajnoki céljainkat el tudjuk érni. Fontos ez a mérkőzés, csak más az értéke, mint egy bajnokinak.

Megyei derbi lesz Karcagon

A nyáron alaposan átalakult megyei első osztályú Karcag vasárnap 16.30-tól fogadja az NB III.-as Jászberényt. Az előző kupafordulóban a kunsági gárda az Albertirsát verte a hajrában (1–0), míg a Berény idegenben nyert a Cso-Ki Sport ellen (5–4).

Mindkét együttes győztes bajnoki mérkőzés után várhatja a kupatalálkozót, mivel a hazaiak a Mezőtúrt, a vendégek a Füzesgyarmatot győzték le a bajnokságukban. A találkozót a helyi és a berényi öregfiúk összecsapása vezeti fel, megadva ezzel az esemény rangját.

A Karcag edzője, Ludánsz­ki István így tekint a meccs elé: – A mérkőzés esélyesei nem mi vagyunk, de azon leszünk, hogy a 90 perc alatt eltüntessük az osztálykülönbséget. Mindenki harcra fogható, remélem, sikeres lesz a hétvége.

A berényiek mestere, Német Gyula a derbi előtt elmondta: – Komoly célokkal rendelkező csapathoz látogatunk. Nekünk fontos a kupaszereplés, csakúgy, mint a hétközi DEAC elleni bajnoki is, ezért próbálom úgy forgatni a csapatot, hogy mindkét akadályt sikerrel vegyük. Nagyon nehéz, de győztes meccsre számítok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!