Vélem-én

2006.09.18. 09:55

Ezt tényleg elkúrták

A mesterembernél is előfordul, hogy félre üti a szöget. A gondos háziasszonnyal is megesik, hogy odakozmál a pörkölt. Még a matektanár is elszámolhatja magát a dolgozat javításakor. Aztán ki-ki vérmérsékletének megfelelően ismeri be a hibáját és kommentálja a kudarcot. De vállalja a felelősséget a tettéért.

Laczi Zoltán

Miniszterelnökünk egy tegnap nyilvánosságra került hangfelvétel tanúsága szerint még májusban, egy frakcióülésen beismerte: elszúrták. Nem kicsit, nagyon — tette hozzá. Sőt, azt is mondta, hogy végighazudták az utolsó másfél, két évet.
Aki nem hord szemellenzőt, és képes használni józan paraszti eszét, nem érte különösebb meglepetés. Múlt év végén, bárhogyan kente el a valóságot a kormány, fogadni lehetett arra, hogy az államháztartás helyzete tarthatatlanná válik. Ettől kezdve a kérdés az volt, hogy az előremenekülés útját választja a hatalom vagy a megszorításokét. Az utóbbi nyert, ugyancsak megjósolhatóan. Ezt fizetjük legalább két-három évig szinte mindannyian.

"...a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát."


Azt persze eddig is tudtuk, hogy a politika fogalma közeli rokonságban sincs az őszinteséggel. Most meggyőződhettünk erről. ,,Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz” — hangzott el Gyurcsány Ferenc szájából az ominózus frakcióülésen. Elkapta a hév, magyarázta később kijelentéseit. Ám gyaníthatóan ezt nem fogadják el az emberek.
A többségnek valószínűleg egy találó magyar közmondás jut az eszébe. Mégpedig az, hogy a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!