Vélem-én

2008.02.11. 14:49

Egyenlő esélyt mindenkinek

Nem könnyű diplomát szerezni, a munkaerőpiacon elhelyezkedni mégúgysem. Vannak, akik segélyért, támogatásért állnak sorba, míg mások erejükön felül is megpróbálnak helyt állni az életben egészséges emberekhez hasonló módon.

Békési Brigitta

Nem könnyű diplomát szerezni, a munkaerőpiacon elhelyezkedni mégúgysem. Vannak, akik segélyért, támogatásért állnak sorba, míg mások erejükön felül is megpróbálnak helyt állni az életben egészséges emberekhez hasonló módon. A kérdés csak az, hogy megéri-e a sok fáradtság? El tudnak-e helyezkedni a szakma elsajátítása, a diploma megszerzése után azok, akiknek valamilyen fogyatékosságuk van, ne adj'' uramisten így születtek? Nyilvánvalóan nagyobb az esélyük, mintha iskolázatlanul állnának neki a munkahely keresésnek, de a végeredmény kivételes esetektől eltekintve szinte ugyanaz. A különbség talán annyi, hogy a szülőknek kevesebb pénzük marad a családi kasszában, hiszen éveken át fizették a kollégiumot, utazást, a jegyzeteket, esetleg a tandíjat is — mondhatni feleslegesen. Arról nem is beszélve, hogy milyen érzés lehet éveken át küzdeni és bízni abban, hogy megéri tanulni, majd a diploma megszerzése után szembesülni a szomorú valóséggal. Remélhetőleg változik annyit a világ, hogy lesz esélye mindenkinek — legalább bizonyítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!