Vélem-én

2008.02.07. 17:00

Ideges leszek – nem milliomos

Az esti programjaim között már jó ideje stabil helyet vívott ki magának Vágó István, mikor megjelenik kérdéseivel a képernyőn. És persze a játékosok, akik műveltségük, logikájuk és szerencséjük segítségével akár több millával is gyarapíthatják a családi kasszát.

Tóth-Szepcsik Renáta

A műsor jellegéből adódóan természetesen javasolt, hogy aki nem tartozik éppen a tájékozott, olvasott, nem kis lexikális tudással rendelkezők körébe, az ne akarjon a vetélkedőbe jelentkezni.
Nos, ezt nem mindenki fogadja meg. Rontva ezzel a valóban rátermett emberek játékba kerülési esélyeit, és az én szórakozásomat. Van néhány nagy arc, aki inkább bátor, mint művelt – persze így is tiszteletet érdemel -, jelentkezik, és simán játékba jut.

Éppen ezért pipulok be olyankor, amikor a versenyző nem hajlandó háromszázezer után tippelni, az összes segítsége elfogyott (így evickélt el ugyanis eddig az összegig), és ő „biztosra megy”. Ez az összeg a tuti, nem kockáztat. Kérdem én, ha ennyire csak a pénzszerzés számít, miért nem megy inkább a kocsmába félkarúzni?! A másik, szintén jó bemondások: „a történelem nem az erősségem”, vagy: „az irodalom nem az erősségem” – sóhajt a játékos egy műveltségi vetélkedő kellős közepén…

Na ilyenkor borul fel az én esti programom és a lelki egyensúlyom. Tovább nem kockáztathatok: inkább kikapcsolom a tévét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!