Vélem-én

2008.02.08. 11:36

Nem hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb

Oh, my God! — sóhajtottam fel, amikor azt olvastam, hogy Dávid Ibolya, az MFD nagyasszonya az amerikai elnökjelölt-aspiránssal, McCainnel kvaterkázott.

Tóth András

Dávid Ibolya gratulált az immár a republikánus elnökjelölt-aspiránsok éllovasának számító McCainnek kampánysikereihez. A kalapos hölgy mellesleg részt vett az 1953 óta évente megrendezett imareggelin, amelyről azt mondta, hogy megrendítően szép volt.
A pártelnök ugyancsak találkozott Nancy Pelosival, az amerikai képviselőház demokrata párti elnökével, akivel röviden szót váltottak a vízumkérdésről.

— Komoly előrelépés várható az idén. Mindketten reményünket fejeztük ki, hogy Magyarország már 2008-ban rákerül a vízummentes országok listájára — mondta az MDF elnöke.
Oh, my God! — sóhajtottam fel, amikor ezt olvastam. Hogy ez a legfontosabb, legégetőbb kérdés ma Magyarországon! Hogy van-e vízum vagy sincs Amerikába! Hát megáll az eszem! Nyakunkon a világgazdasági válság, emelkednek a kamatok, egyre inkább nyomorodik a nép és még sorolhatnám a napi teendőket igénylő gondokat.

Talán szavaimból is kiviláglik, engem egyáltalán nem érdekel, hogy van-e vízum Amerikába vagy sem. Nem kívánok ugyanis a világ ura és hazám között ingadozni. Még Bécsig sem jutok el, nemhogy Amerikáig.
Azt viszont elárulom kedves amerikai barátainknak, hogy jól fontolják meg ezt a vízumkérdést, mert nagyon ráfázhatnak, ha csont nélkül mindenki beutazhat a lehetőségek országába.

Ha nem akarják azt, hogy ismét három millió koldus özönölje el országukat és apassza le a szociális segélyekre fordítható költségvetési összegeiket, akkor nem számolják fel a vízumkötelezettséget.
Ezt csak úgy barátilag tanácsolom nekik, bár én speciel annak örülnék, ha a segélyekre szánt összeg megmaradhatna idehaza és másra, mondjuk az ingyenes oktatás vagy egészségügy fejlesztésre fordíthatnánk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!