Vélem-én

2008.08.19. 08:06

Tanárok a kertben

Tőlünk nyugatabbra tényleg kolbászból lehet a kerítés, ugyanis egyre kevesebb főiskolás csoporttársam keresi tanítással a kenyerét, míg egyre többen választják az önkéntes száműzetést.

Németh Gergő

Egyikük konkrét céllal ment ki Angliába. Addig dolgozik kinn, amíg meg nem keresi a felvett diákhitel árát. Szorgosan kertészkedett, takarított, s alig egy év alatt megkeresett annyi pénzt, amiből törleszteni tudta a felvett kölcsönt. Ezután itthon talált munkát, s maradt kicsiny országunkban.

Másik ismerősöm kiskorától kezdve tanárnak készült, ám rövid pedagógusi pályafutás után úgy döntött, kimegy Angliába szerencsét próbálni. Mindezt úgy, hogy középiskolában még azt hangoztatta, hogy nem vonzódik az angol kultúrához. Aztán fordult a kocka, mégis kiment  fillérre váltani képességeit rakodóként, kertészként, takarítóként. Azt azonban még nem tudni visszajön-e vagy marad.

Kétségtelen, hogy honfitársaink Európa nyugati felén jobban keresnek betanított munkásként, ám ehhez akkor teljesen felesleges volt az az erőfeszítést, amit anno a felsőfokú végzettség megszerzésébe fektettek.

kevesebb főiskolás csoporttársam keresi tanítással a kenyerét, míg egyre

többen választják az önkéntes száműzetést. Németh Gergő -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!