Jegyzet

2023.12.28. 08:00

Kutyaélet

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A téli hónapokban korántsem mindegy, miként tartjuk magunk körül házi kedvenceinket. A hidegben ugyanis fokozottan ügyelni kell arra, hogy milyen rendszerességgel, és hogyan látjuk el azokat. Az állatvédelemben jártas szakemberek gyakran hangoztatják, hogy csak azok legyenek gazdik, akik képesek megfelelő körülményeket biztosítani állataiknak.

Évekkel ezelőtt sajnos számos olyan helyen jártam, ahol a kemény mínuszokban fémhordók szolgáltak a kutyák „lakhelyéül”. A méltatlan állapotokat végül az egyik Pest vármegyei állatmenhely munkatársai szüntették meg, akik a kiérkezéskor határozottan felhívták a figyelmet, hogy az állat igenis érző lény, amelynek jár a törődés.

Mindig akadnak azonban jó szándékú emberek, akik szívügyüknek érzik a házi kedvencek sorsát. A karácsony előtti napokban például megható volt látni az egyik szolnoki üzletben, amint egyesek tucatnyi adományt adtak át különféle állatvédő szervezeteknek, hogy alommal és eledellel tegyék szebbé a menhelyen élő jószágok mindennapjait.

Ahogy arról mai lapszámunkban olvashatunk, a Szolnok Városi Állatotthon is több adományt kapott ebben az időszakban, amiért hálásak lehetnek az intézmény „lakói”. Ezenfelül néhány önkéntes a reggeli etetéskor ajándékozta meg a négylábúakat.

A megható gesztusok mind azt mutatják, hogy egy-egy apró figyelmesség is elegendő ahhoz, hogy boldogabbá tegyük őket. A szilveszteri petárdázás előtt se feledkezzünk meg róluk, hogy az év utolsó napja ne a szorongásról szóljon számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!