VÉLEMÉNY

2017.09.07. 16:27

Mi, szolnokiak még kettővel büszkébbek lehetünk a kosárlabda-válogatottra

Méltó lezárása volt a Románia–Magyarország kosármérkőzésnek, amikor a két kapitány, Marcel Tenter és Ivkovics Sztojan megölelték egymást.

Közben a magyar játékosok örömtáncot lejtettek a kolozsvári csarnok parkettáján, szurkolóink pedig a Himnusz eléneklése után önfeledten ünnepelték kedvenceiket.

Csapatunk újabb győzelme ugyanis azt jelenti, hogy továbbjutott az isztambuli nyolcaddöntőbe, függetlenül a spanyolok elleni mérkőzés eredményétől.

Bizony, hosszú utat tett meg válogatottunk, mire egyáltalán kijutott a kontinensviadalra.

Mint tudjuk, utoljára 1999-ben szerepelt férficsapatunk az Eb-n. Az elmúlt 18 esztendő nagy része nem róluk szólt. Olykor csak egy kosár, máskor egyetlenegy győzelem hiányzott, valami mindig közbejött, és lemaradt együttesünk az Eb-ről.

Négy esztendeje Szalay Ferenc MKOSZ-elnök úgy döntött, hogy Ivkovics legyen a kapitány, vele próbáljuk meg végre kiharcolni az Eb-részvételt.

Ez az első terminusban nem sikerült.

Tavaly azonban minden összejött, veretlenül nyerte csoportját csapatunk, és kijutott az Eb-re.

Családias légkör, jó hangulat és mindenre elszánt akarat jellemzi most az együttest, amely közönsége kedvence lett tavaly óta. Amit jó leírni a csapatból és szakmai stábból, hogy többen is kötődnek Szolnokhoz.

Ivkovics mellett Pór Péter, Goran Miljkovics is a szakmai csapat tagja, a csapatvezető a szintén szolnoki kötődésű Horváth Péter.

A játékosok közül a remeklő Vojvoda Dávid és Kovács Péter a jövő évadban is Olaj-mezben fog szerepelni.

Ezért mi, szolnokiak még egy picivel büszkébbek lehetünk a válogatott sikereire.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!