VÉLEMÉNY

2017.12.05. 14:45

Akik nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján segítenek

Az adventi időben karácsonyhoz közeledve mindenki szíve egy kicsit közelebb kerül az adakozáshoz.

Szerencsére sokan vannak környezetünkben olyanok, akik nem csupán a szeretet ünnepe felé haladva érzik át a rászorulók megsegítésének fontosságát, hanem áldozatos munkájukkal az év minden napján tudják tenni a jót.

A karitatív tevékenységet végzők azok az emberek, akik már egy-egy kedves szóval színt visznek a szegényebbek életébe és segítik környezetünk rászorulóinak életkörülményeit is.

Mostanság, az adventi vásárok forgatagában bizony hajlamosak vagyunk elfelejteni a várakozás ünnepének azt a szeletét, amely a jótékonyságra ösztökél minket.

Néha azt kívánom, bárcsak a téli levegővel magunkba szívhatnánk a másokon való segítség érzését, melynek lényegét a napokban a saját bőrömön is megtapasztalhattam.

Egy téli kirándulásról haza jövet egy hajléktalan lépett hozzám a főváros egyik metróállomásán, s arra kért, vásároljak tőle menetjegyet.

Nem volt szükségem a tikettre, de úgy döntöttem, aprót nyomok a markába. S bár nem hagytam ott üres kézzel, mégis átfutott a fejemen a gondolat, hogy igazán ezzel segítettem őt a leginkább? Csakugyan arra a pár forintra volt szüksége? Nyilván nem. Mint mindannyiunknak, neki is a meleg otthon biztonsága jelenti az életet.

Örülök, hogy szűkebb környezetünkben is működik olyan karitatív szervezet, amelynek tagjai önzetlenül segítenek a bajbajutottakon, és ott támogatják az elesetteket, ahol leginkább rászorulnak. Tisztelet nekik.

Hartai Gergely

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!