Akcióba léptek

2024.05.06. 11:25

Felpörögtek az események, amikor kiderült, kit láttak a rendőrök a csépai majálisban

A fiatalkorú férfit a Mátrix Projekt keretében azonosították és fogták el a rendőrök.

Rimóczi Ágnes

Egy budapesti asszony tett feljelentést a rendőrségen a napokban. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az eset egy eladással kezdődött. 

– A hölgy március 15-én egy online felületen kívánt eladni egy terméket. Rákattintott az egyik érdeklődő „vásárló” által megküldött linkre, majd óvatlanul megadta a bankkártya adatait. 

Black,Hands,Of,Anonymous,Hackers,Holding,Credit,Card,And,Using,
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A csaló a megszerzett adatokat egy fizetési szolgáltatáshoz kapcsolta, és Csépán tizenhárom vásárlást intézett 77 ezer forint értékben – számolt be a történtekről a vármegyei rendőrség.

Az illetékesektől megtudtuk: a nyomozók hamar kiderítették az adathalász személyét, azonban nem tudták elszámoltatni, mert nem találták a tartózkodási helyén. Nem kellett viszont sokat várni, a csépai majális forgatagában felismerte őt egy rendőr, és innentől felgyorsultak az események. 

Előállították a fiatalkorút, és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a kunszentmártoni kollégák. Beismerő vallomást tett 

– közölték.

A nyomozók hamar megállapították az adathalász személyét
Forrás: Police.hu

Az esettel kapcsolatban a rendőrség felhívta a figyelmet: az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában