Közös siker

2024.05.17. 06:55

Micsoda összefogás! Kidíszített hüllőházat adtak át a berényi állatkertben – videóval

Egy nemzetközi adománygyűjtő kampány keretében újították fel a berényi állatkert lepusztult épületét.

Illés Anita

Széleskörű összefogással készült el a Jászberényi Állat- és Növénykert új hüllőháza, melyet csütörtökön ünnepélyes keretek között adtak át. Az eseményen Sárközi Tamás, az állatkert igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy Pozsonyi Ivett ötlete alapján, a Fiege Szállítmányozási és Logisztikai Kft. jóvoltából indított nemzetközi adománygyűjtő akció keretében szépülhetett meg a nagyon rossz állapotban lévő épület. A faszerkezetű létesítmény évtizedekkel ezelőtt épült, és azóta már számos funkciót betöltött, volt például vegyszerraktár, takarítószer raktár, takarmánykonyha és éjszakai ház is. 

hüllőház,átadás,jászberényi állatkert
Badinszki Viktor állatgondozó segítségével a megszépült ház első lakói, a háromöves tatuk már be is költözhettek új otthonukba
Fotó: Pesti József

A hüllőház kialakításának ötletét Pozsonyi Ivett álmodta meg, aki gyermekkorában többször részt vett az állatkert táborában, melynek központja a most megszépült épület, vagyis az egykori zoo kuckó volt. Badinszki Viktor állatgondozó fáradtságot nem ismerve, kapcsolatait bevetve, kitartó munkával dolgozott azon, hogy megvalósuljon Ivett ötlete.

Visszaadott valamit a gyermekkori élményekért cserébe

– Az évek során Budapestre kerültem tanulni, majd az egyetem után egy nemzetközi cégnél kezdtem el dolgozni. Tavaly májusban lehetőségem adódott arra, hogy részt vegyek egy továbbképzési fejlesztési programban (FIT program), melynek célja, hogy olyan fiatalokat gyűjtsön, akik nyitottak a fejlődésre és szívesen kimozdulnak a komfortzónájukból. A program során a személyes fejlődésünk mellett egy szabadon választott projekten dolgoztunk. Örömteli, hogy ezúttal az általam megálmodott ötlet megvalósítását választották ki. Az volt a célom, hogy valamit visszaadjak az állatkertnek a zoo táborban szerzett gyermekkori emlékekért és az ott kapott tudásért – beszélt személyes motivációjáról Pozsonyi Ivett.

Rengetegen támogatták, segítették a kezdeményezést

Mint megtudtuk, az állatkerttel egyeztetve a FIT-csapat komplex projektet dolgozott ki. Ennek első lépéseként adománygyűjtő kampányba kezdtek. Nagyon sokan támogatták a kezdeményezést anyagilag, míg mások kreativitásukkal, szabadidejükkel és szaktudásukkal segítettek. A projekt megálmodója háláját és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek az ötlet megvalósításában. 

Megmutatták, milyen sikereket lehet elérni közösen

– Boldogsággal tölt el, hogy a csapattal közösen átadhatjuk a hüllőházat és megmutathatjuk, hogy közös, akár nemzetközi összefogással milyen sikereket érhetünk el. Azon túl, hogy szebb és élhetőbb körülményeket alakítottunk ki a hüllőknek, az állatkert oktatási programját is támogattuk – főzte hozzá.

Budai Lóránt polgármester a város lakóinak nevében mondott köszönetet mindenkinek, aki hozzájárult az épület felújításához. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában