Rajzkiállítás

2024.03.15. 19:53

Misztikus varázslényeket fedezhetnek fel a látogatók a jászberényi állatkertben

Különleges kiállítás nyílt a berényi állatkertben. Találkozhatnak sellőcicával, a Vattacukor Sünivel, a Rókánnyal, a Tűzvilággal és megannyi misztikus lény rajzával, történetével is.

Illés Anita

Közel hétszáz alkotás érkezett a Jászberényi Állat- és Növénykert „Álmodj állatkerti varázslényt című rajzpályázatára, melynek díjátadóját március 10-én, vasárnap rendezték meg. Az ország számos pontjáról neveztek gyerekek, akik hétmérföldes csizmát húztak és az állatkert lakóiból ihletet merítve megálmodták, majd lerajzolták saját kis varázslényeiket.

rajzpályázat, Kovács Ágnes
A mesés rajzokból álló kiállítást Kovács Ágnes gyűjteményvezető-helyettes mutatta meg hírportálunknak
Fotó: Pesti József 

A színes, szabadon választott technikával készült rajzokból nemrég kiállítás nyílt az állatkert Ökoturisztikai Látogatóközpontjában, ahol március 21-ig az érdeklődők megcsodálhatják egyebek mellett az állati rockbandát, a vörös szemű démont, az Űrlénykutyát, az Úszógólyát, a Kunikornis bolygó csodalényeit, de találkozhatnak sellőcicával, a Vattacukor Sünivel, a Rókánnyal, a Tűzvilággal és megannyi misztikus lény rajzával, történetével is. Korcsoportonként tizennégy kategóriában díjazták a pályaműveket. A szervezők a fogyatékkal élőknek is létrehoztak egy kategóriát, mivel a Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézményétől és a Gyengénlátók Általános Iskolájától is rengeteg alkotást kaptak. 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!