Rajzpályázat

2024.02.08. 15:30

Kiderült, milyen a Jász-Malac karaktere: bohókás, vidám, színes és nagy szíve van

Pöndörkével, Kira kocával és Babossal a Jász Kolbásztöltő Fesztiválon is lehet majd találkozni szombaton Jászberényben, a JP Arénában.

Illés Anita

A Jász-Malac rajzpályázat kiállítása két hétig látható a Déryné Rendezvényház aulájában

Fotó: Pesti József

A Jász-Malac rajzpályázat eredményhirdetésével és kiállítás-megnyitójával startolt el szerdán a VII. Jász Kolbásztöltő Fesztivál Jászberényben, a Déryné Rendezvényház aulájában. A fesztiválhoz kapcsolódva a szervezők első alkalommal hirdettek alkotópályázatot, melyre több mint 260 remekmű érkezett szerte az országból. Ezekből 57 alkotást válogatott ki a zsűri a kiállításra. Az alkotók igazán szabadjára engedték fantáziájukat és nagyon kreatív, ötletes Jász-Malac karaktereket hoztak létre. Közös jellemzőjük, hogy bohókás, színes megjelenésükkel mosolyt csalnak az ember arcára. A díjnyertes munkák között láthattuk például Kira Kocát, a balerinát, Pöndörkét és Babost. Az eseményen Koncz Gábor festőművész, tervezőgrafikus mondott köszöntőt, majd kihirdette a rajzpályázat eredményeit. A „győztes malacok” életnagyságú képmásával szombaton a Jász Kolbásztöltő Fesztiválon is lehet majd találkozni, fotózkodni. 

Három korcsoportban díjazták az alkotásokat:

I. 1-2. osztály

1. Rulek Metta

2. Laczkó Dorina

3. László Lia

Különdíj: Csóti Zente

II. 3-4. osztály

1. Cseke Lilána

2. Almási Anna

3. Rácz Kiara

Különdíj: Virág Eszter, Törőcsik Levente

III. 5-9. osztály

1. Danika Zsófia

1. Mezei Petra

2. Csillik Nóra

2. Horváth Doroti

3. Gonda Katalin

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!