XXIV. Kevi Juhászfesztivál

2024.05.18. 15:28

Elképesztő mennyiségben főtt az ínycsiklandó birkapörkölt Túrkevén – videóval, galériával

Három napon át ismét az ínycsiklandó birkapörkölté a főszerep Túrkevén: péntektől vasárnapig immár 24. alkalommal rendezik meg az országosan is ismertté vált Kevi Juhászfesztivált. Hírportálunk szombaton a helyszínen bizonyosodott meg arról, mára bizony kiemelkedő gasztro- és kulturális kavalkáddá nőtte ki magát a rendezvény.

Köllő Judit

Pénteken vette kezdetét a térség egyik legnevezetesebb fesztiválja, a 24. alkalommal megrendezett Kevi Juhászfesztivál

Juhászfesztivál, túrkeve
Volt, aki még véletlenül sem aprózta el: óriási üstökben is főtt a birkapörkölt szombaton
Fotó: Nagy Balázs

Az idén is színes programokban bővelkedő, háromnapos rendezvényen 120 kondérnyi birkapörkölttel és zenés eseményekkel készültek a szervezők a Petőfi téren.

Kígyózó sorok vártak a finom falatokra

A rotyogó finomságokkal teli üstök mellett haladva szombaton délelőtt is ínycsiklandozó illatokkal találkozhatunk. Az ínycsiklandó finomságért megérte fizetni: néhol 3000 forintért kaphattunk egy adag birkapörköltet, másutt akár 3500 forintot is elkértek adagjáért. Az ismertebb főzőknél pedig kígyózó sorok vártak a legfinomabb falatokra.

Számos kísérőprogram is szórakoztat

A rendezvényen szombaton délelőtt tíz órától is egy igazi csikós, na meg tárogatójáték hívogatta az eseményre érkezőket. Bemutatók, gyermekprogramok és számos kísérőprogram várta, illetve várja a fesztiválozókat. Szombaton este 8 órától pedig Horváth Tamás koncertezik a rendezvény nagyszínpadán. Később, 22:30-tól pedig fergeteges juhászbál veszi kezdetét!

Kiemelkedő gasztronómiai rendezvény 

A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Az országosan ismert eseményen bográcsban főtt birkapörköltek százaival és más tájjellegű ételekkel, népművészeti kellékekkel, kézműves vásárral, népi játszótérrel, birkanyíró bemutatóval és különféle színpadi programokkal várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában