Látványosság

2024.05.05. 20:14

Ismét kutyakiállítást rendeztek a Jászság fővárosában – galériával

A kutyaszépségversenyen szebbnél szebb ebek kápráztatták el a közönséget, no meg a zsűrit, akik egyesével értékelték az állatok megjelenését, küllemét és a mozgását is.

Pesti József

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének védnöksége alá tartozó Jászberényi Önálló Jogú Szervezet felhívására közel 500 kutya érkezett gazdájával az ország minden szegletéből május első vasárnapján Jászberénybe.

kutyaszépségverseny
Fotónkon a kiállítás első három helyezett kutyája a gazdákkal és a bírákkal
Fotó: Pesti József

Az Electrolux sportpályán megtartott rendezvényen az ünnepélyes megnyitó után a 10 fajtacsoport négylábúit 6 ringben vették szemügyre hazai és szerb szakavatott bírók. A kutyaszépségversenyen szebbnél szebb ebek kápráztatták el a közönséget, no meg a zsűrit, akik egyesével értékelték az állatok megjelenését, küllemét és a mozgását is.

A nap végén Best in Show keretében kiválasztották a kiállítás legszebb kutyáját, mely ezúttal egy négy és fél éves fekete óriás schnauzer kan lett. Második helyen egy szibériai husky végzett, míg a dobogó legalsó fokára egy hófehér west highland white terrier léphetett fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában