Galériával

2023.04.30. 06:55

Meglátni és megszeretni: befogadott kutyáknak tartottak szépségversenyt Rákóczifalván – videóval

Megható történetek, hálás, boldog ebek. Mentett, és örökbefogadott kutyáknak tartottak szépségversenyt Rákóczifalván. A megmérettetésen mindenki nyert.

Molnár-Révész Erika

Az eseménnyel a felelős állattartás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők

Fotó: Kiss János

 – A Szolnoki Állatotthonból hoztuk el, három hónaposan. Ahogy megláttam, azonnal tudtam, ő kell. Azóta is teljes értékű családtag. Félénk egy kicsit, jobban pásztázza az embereket, mint a kutyákat – így beszélt Pemzliről, a 11 éves kistestű keverékről gazdája, Gergely Helga Rákóczifalván, a VI. Befogadott kutyák szépségversenyén, szombat délelőtt.

Ő itt Miló. Egy dalmatakeverék, szeptember óta van nálam. Már sokkal nyugodtabb és ragaszkodóbb, de vele nagyon nehéz volt az elején, mert nagyon érzékeny és zárkózott kutyus volt a bántalmazás miatt

– ezt pedig már Polák Zsófia mondta, aki kedvencével Jászalsószentgyörgyről érkezett a versenyre.

A videón Polák Zsófia és kutyája, a bántalmazott Miló szerepel.

Az Urbán család két kutyust is benevezett a megmérettetésre.

– Egy hirdetésben láttuk, hogy kiskutyákat lehet elhozni Tószegről, akik nagyon rossz körülmények között élnek. Sajnos a gazdájuk már idős és beteg volt, így nem tudta már őket gondozni. Egyet szerettünk volna elhozni, de akkor kiszaladt a bokorból ez a kis görbelábú – mutatta a kistestű, vöröses színű Turbót gazdája, Urbán Katalin. 

– Ő pedig Turmix, aki már pacsit is ad, de már mindkét kutyus tud trükköket, melyeket én tanítottam neki. Hallgatnak arra, hogy "helyetekre" és tudnak ülni is– vette át a szót Katalin kisfia, Urbán Zoltán Ignác.

Az eseménnyel a felelős állattartás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők. 

– A korábbi években keverékkutya szépségversenyt tartottunk, hiszen mi nem vagyunk hivatásos szervezet, a zsűri sem az. Az elmúlt két évben kifejezetten befogadott kutyáknak rendezünk szépségversenyt. Szeretnénk fölhívni a figyelmet arra, hogy rengeteg kutyus vár befogadásra, és ők ugyanolyan gyönyörűségesek, mint a fajtatiszták, melyeket például tenyésztőtől vásárol a gazdi– mondta az esemény szervezője, Császiné Csáti Réka, a Varsány Közösségi Ház vezetője.

Az első helyezett végül a rangidős Pemzli lett, a második a dalmatakeverék Miló, a harmadik pedig az Urbán család Turbója. A különdíjat testvére, Turmix kapta. Vagyis, ezen a versenyen mindenki győztes volt.

Az eseményen kihirdették a "Ha a kutyám beszélni tudna" című fotópályázat eredményét is, melyre 26-an neveztek kedvenceik fényképével. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában