Közélet

2015.05.06. 06:20

Még nem tépik a fóliát a dohányboltosok Szolnokon

A Nemzeti Dohányboltok bevezetése óta számos eset bizonyítja, hogy a kirakat üvegére helyezett fóliák, melyek azt hivatottak megakadályozni, hogy az utcáról belássanak a boltba, egyúttal a bűnelkövetők számára vonzó célponttá is teszik az üzletet.

K. B.

A múlt havi halálos kaposvári trafikrablást követően egyre többen emeltek szót a fóliák használata ellen. A kaposvári trafik tulajdonosa a másik két üzletéről le is szedte a fóliát.

Szolnokon, illetve a megyében még tapasztalni, hogy nekikezdtek volna a fólia leszedésének.



– Nem, egyelőre nem áll szándékunkban leszedni a fóliát – fejtette ki Somos Anikó, az egyik szolnoki belvárosi dohánybolt tulajdonosa. – Most több helyről is azt hallani, hogy valójában nem is volt kötelező. De akkor miért kaptak felszólítást többen is annak idején, hogy pótolják? Az biztos, hogy amíg nem lesz hivatalos állásfoglalás, nem nyúlunk hozzá. Plusz költségekkel is járna, újra kellene csináltatni azokat a matricákat is, amiknek kötelező kint lenniük.

Egy kevésbé forgalmas helyen fekvő szolnoki trafik tulajdonosában már felmerült, hogy leszedi a fóliát, de végül nem nyúlt hozzá. Támadás még soha nem történt, így viszont kívülről nem látni azt sem, amikor a bevételt számolgatják. Mint mondja, napközben majd nyitva tartják az ajtót, úgyis itt a jó idő. Kitárt ajtót egyébként egyre több belvárosi dohányboltnál látni. Lehet, hogy nem csak a jó idő az oka... K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!