Kultúra

2015.06.14. 10:26

Díjat kap a legmesszebbről érkező

A Finta Múzeum hagyományosan sokféle programmal készül a Múzeumok Éjszakájára. Arról, hogy az idén milyen terveik vannak, Kapás János Zsolt igazgatót.

SZOLJON

– Az eddigieknek megfelelően idén is sokféle programmal készülünk a Múzeumok Éjszakájára, amely számunkra is különleges, olyan  délután, illetve este, amely  egészen más, mint az év többi napja. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén  is lesz rendhagyó tárlatvezetés, illetve érdekes előadásokkal készülünk, sőt, meglepetésekkel is várjuk a múzeumlátogatókat egészen  hajnalig.

– Honnan szoktak látogatók  érkezni erre a programsorozatra?
– Egészen meglepő helyekről jönnek, ez olykor számunkra is meglepetést jelent. Épp ezért az utóbbi három évben például díjazzuk  a legmesszebbről érkezőket.  Ennek köszönhetően kiderült, hogy három éve Oslóból, majd Londonból, tavaly  pedig Írországból jött hozzánk a legtávolabbi kultúrakedvelő.  Kíváncsian  várjuk,  hogy idén ki kapja az ezért  járó ajándékot.

– Várják e valami igazi kuriózummal az érdeklődőket a  2015ös Múzeumok Éjszakáján?
– Egy különleges könyv bemutatójával készülünk ebben az esztendőben. Finta Sámuel évekkel ezelőtt  igazán egyedi ABC-t készített a kisgyermekek számára árnyképeiből, kicsiny versikékkel  főszerevező.  Ezeket főztük össze most egy  új kötetbe. Remélem, ugyanolyan örömmel fogadják a látogatók is ezt a könyvet, mint  ahogy mi készítettük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!