Közélet

2008.11.25. 19:18

Készülnek a világtalálkozóra

Jövő szeptemberben tartják a Kunok I. Világtalálkozóját. Ezt a Kiskun Települések Önkormányzatainak Szövetségéhez tartozó települések, a Nagykun Hagyományőrző Társulás, a Kunszövetség, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés vezetői, a megyei múzeumi szervezetek és a nagykun települések szervezik.

DE

A Kunok Világtalálkozójára három évenként kerül sor. Első alkalommal 2009. szeptember 12-27-e között rendezik meg a kiskun és nagykun települések közreműködésével a két történelmi egyház és a két régióban működő civil szervezetek és a Vajdaságban élő, elszármazott kunok bevonásával. A nyitó rendezvény Kiskunfélegyházán, a záró esemény Karcagon lesz.

A hosszú távú együttműködés és a „Kunság” projekt kidolgozása érdekében megalakult a „Kun Összefogás” Konzorcium, melyhez eddig 41 kis- és nagykun település valamint kunásgi hagyományőrző civil szervezet kapcsolódott. Egy-egy tagot delegált a testületbe a két megyei önkormányzat és múzeumi szervezet is. A konzorcium előkészítő bizottsága elbírálta a Kunok I. Világtalálkozója logojának tervezésére kiírt pályázatot. Ezt a karcagi Gazdagné Görbe Tímea nyerte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!