Közélet

2007.02.23. 08:26

Ritkítják a cserjekoszorút a szolnoki Jubileum téren

A vasutállomás környékén élők nap, mint nap szembesültek a Jubileum téri parkban tapasztalható botrányos körülményekkel. Rengeteg hajléktalan talált a téren ideiglenes lakhelyet az itt lévő növényzetben.

SZOLJON

A nagyobb cserjék környéke hemzseg a szeméttől és az emberi ürüléktől, így a város kapujának becézett közterületen tarthatatlanná vált a helyzet. — A város vezetése már régóta keresi a szakmai megoldást a kérdésre — mondta el Boros Zoltán főkertész. — A térhatároló magas cserjéket felnyírjuk, míg a talajtakaró, rejtőzködésre alkalmas cserjék jelentős részét megszüntetjük.

Ezek helyét később visszafüvesítjük. Más módon nem tudtuk megoldani a problémát. Így is ez egy kettős dolog, megoszlanak róla a vélemények. Növényt irtunk, miközben kevés a zöldterület a városban, másrészt ez egy közpark, és nekünk kell ezt karban tartanunk. A főkertész elmondta azt is, hogy a munkálatok már megkezdődtek és várhatóan 2-3 napig tartanak majd. Ezután kezdik el egyengetni a területet, és március vége felé fogják azt befüvesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!