Hírek

2007.04.16. 16:35

Rendőrségi vizsgálódás az Il Ferronál

A cég azt ígéri fizetni fog, a májusi díjakat már a júniusi szemle után folyósítják

N. M.

Feljelentéskiegészítési eljárást indított a rendőrség az Il Ferro ügyében, hogy megvizsgálja, nem áll-e fenn bűncselekmény gyanúja az ügyfeleinek hónapok óta nem fizető reklámautós cég tevékenységével kapcsolatban. „Az eljárás során átvizsgálják a cég papírjait, ellenőrzik a szerződéseket” – tájékoztatta lapunkat Szentendrei Angéla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

A vizsgálat fényt deríthet arra is, az Il Ferro a kocsikon értékesített reklámfelületekből származó bevételekre, vagy a csatlakozó új ügyfelektől beszedett százezres regisztrációs díjakra alapozta-e működését. Amennyiben az utóbbi, pilótajátékszerű modell igazolódna be, bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomozást indíthatnak a cég ellen.

Az ügy pikantériája, hogy a cég korábbi tulajdonosai közül kettő ellen már folyt korábban büntetőeljárás – állítja a HVG. A vállalat jelenlegi nehéz pénzügyi helyzetét Körmendi Ákos, a cég új tulajdonosa is elődei tevékenységének a számlájára írja. „Tiszta lelkiismerettel várom a vizsgálódó rendőröket” – mondta lapunknak Körmendi, aki cáfolta, hogy a három hónapos szerződésfelfüggesztést a múlt heti bejelentéstől számítanák. Állítása szerint a februári, márciusi és áprilisi hónapokra vonatkozik a felfüggesztés, terveik szerint a májusi díjakat már a júniusi szemle után folyósítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!