Közélet

2007.05.14. 14:49

Küszködtek a próbaérettségivel

A próbaérettségi tanulsága, hogy a tizenegyedikes tanulók nem rendelkeznek elég rutinnal az érettségi feladatsorok kitöltésében, tudtuk meg Magócsi Anikótól, a FISZ Szerkesztőség és Hírügynökség sajtóreferensétől.

SZOLJON

Tavaly élen a Tiszaparti

A középfokú oktatási intézmények országos sorrendjében, a felvettek arányának tekintetében, a vegyes besorolású középiskolák körében 2006-os eredmények szerint az élen végzett a szolnoki Tiszaparti Gimnázium és Humán Szakközépiskola. A szakközépiskolák rangsorába pedig bekerült az első húsz közé a szolnoki Pálfy János Szakközépiskola és Vásárhelyi Pál Közgazdasági és Postaforgalmi Szakközépiskola. Megyénkből három gimnázium is bejutott a rangsor első húsz helyezettje közé. Ezek a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium és a Varga Katalin Gimnázium.

Csak a szolnoki Tiszaparti Gimnáziumból hatvan-hetven tanuló próbálta ki magát a múlt heti megméretésen. A 11/a osztályból zömével biológiából próbálták ki tudásukat. Székely Petra szerint, aki egyébként pszichológusnak készül, nehéz volt a kérdéssor, mivel elsősorban tizenkettedikes tananyagot kérdeztek. Kiss Dóra szerint az is nehézséget okozott, hogy a feladatsorban szereplő képek rossz minőségűek voltak. Perdi Máté, aki fogorvos szeretne lenni, leginkább a rendezés apróbb hibáit emelte ki. Balla Orsolya, aki inkább humán beállítottságú, mégis megírta a biológia próbaérettségit, úgy gondolta, hogy több tárgyból is kipróbálta volna magát. De mivel egy napra szervezték az összes tárgyat, így választania kellett.

A Nyilvános Próbaérettségi Vizsganapon részt vett diákok az elért eredményeikből megtudhatják, az előttük álló egy évben mely területekre kell nagyobb energiát fordítaniuk tanulmányaik során, hogy az érettségi vizsgán a lehető legjobban teljesítsenek. A próbán egyébként országosan 318 diák vett részt, akik várhatóan egy-két héten belül értesítést kapnak az eredményükről.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!